null Beeld

De 11 mooiste liedjes over de band tussen moeders en dochters

Er gaat niets boven een goede band tussen moeder en dochter. De songteksten van de liedjes hieronder leggen precies uit waarom deze relatie zo belangrijk is. Dit is dan ook dé perfecte Moederdag-playlist. 

Demi Schoenmakers

When You Lead - Carole King and Louise Goffin

Dit nummer is het liedje van de serie Gilmore Girls. Een serie die gaat over de band tussen een single moeder en haar tienerdochter. De songtekst zegt genoeg: "If you need, you need me to be with you. I will follow, where you lead."

Sweetest Devotion - Adele

In een interview vertelde Adele dat dit liedje over haar zoon Angelo gaat. "De reden waarom ik dit nummer heb geschreven, is omdat er iets veel groters in mijn leven is gebeurd. Ik vind het fijn dat mijn leven nu over iemand anders gaat."

Promise - Tori Amos

Deze zangeres zingt dit nummer samen met haar dochter. In het liedje beloven ze dat ze ervoor elkaar zullen zijn, ongeacht wat het leven hun zal brengen.

Forever young - Rod Stewart

Als moeder zijnde help je je dochter met opgroeien, maar op een gegeven moment wordt het tijd haar los te laten. Toch zal jouw dochter altijd je kleine meisje blijven.

The Best Day - Taylor Swift

Voordat Taylor Swift wereldberoemd werd, bracht ze veel tijd door met haar moeder. In dit liedje vertelt ze over hun speciale band.

Somebody's hero - Jamie O'Neal

Dit mooie liedje gaat over hoe speciaal je moeder is. Jamie O'Neal noemt haar moeder een échte held.

Speechless - Alicia Keys

Toen zangeres Alicia Keys dit liedje uitbracht, was ze net moeder geworden. Iedere moeder zal zich in de tekst herkennen, want je voelt je sprakeloos en vol liefde als je naar je pasgeboren kindje kijkt.

In My Daughter's Eyes - Martina McBride

Dit zoete liedje gaat over de relatie tussen moeder en dochters en hoe het hebben van een dochter je kijk op het leven kan veranderen.

Mama's Song - Carrie Underwood

Als moeder moet je je dochter loslaten als zij eenmaal een man heeft gevonden en een gezinnetje wil gaan stichten. Dat is lastig, maar zoals Carrie Underwood in dit nummer vertelt: "There's no way you'll ever lose me. And giving me away is not goodbye."

Blue - Beyoncé

Dit nummer gaat over het dochtertje van Beyoncé. Ze vertelt hoe erg ze hoopt dat dochter Blue Ivy voor altijd jong blijft.

You Can't Lose Me - Faith Hill

Het leven zit niet altijd mee, maar weet dat je nooit je moeder zult verliezen. Zij zal er altijd voor je zijn. Dat is de boodschap van dit nummer van Faith Hill.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Good Housekeeping. Beeld: iStock

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden