de 50+ vrouw

trouwen

Lang heb ik moeten nadenken of ik een weblog zou aanmaken, wat je niet weet, doe je ook niet zo snel. In Libelle Nr. 34 (2010) las ik echter het volgende “Het is nooit te laat om het roer om te gooien” (pag. 51) en dacht “waarom ook niet”.

Ik ben jarenlang lid geweest van Libelle en om de een of andere reden heb ik mijn abonnement opgezegd. Ik koop soms nog wel de losse versie, maar koop bijv. ook Mind magazine.

Op een gegeven moment ga je je dan afvragen waarom je ooit het abonnement van de Libelle hebt opgezegd en na lang nadenken kwam ik tot de volgende conclusie:

De Libelle is een vrouwen tijdschrift, zoals er zo veel van zijn. Je vindt er van alles in, van mode tot schoonheid tot de rubrieken van Wieke en Anne-Wil.

Wat ik echter heel erg mis, zijn rubrieken voor mijn leeftijdsgroep, de 50+-vrouw.

Nu kun je wel zeggen dat er genoeg in de Libelle staat, maar ik mis toch wel heel erg rubrieken die specifiek slaan op mijn leeftijdscategorie.

Ook nu kun je wel zeggen “ja, wij kunnen niet voor iedere leeftijdsgroep een blad maken”, maar ik heb toch stellig de indruk dat er al voor bijna iedere leeftijdsgroep en ieder moment uit een mensenleven een blad is. Zwanger worden, zwanger zijn, bijna bevallen, bevallen, moeder worden en zijn, baby’s, peuters, kleuters, tieners, jong-zijn, trouwplannen, trouwen en ga zo maar door.

Neem nu mijn leeftijdscategorie: zelf ben ik nog 3 dagen in de week werkzaam als officiemanager, ben oppasoma, heb een huishouden te runnen, heb een man, heb sociale verplichtingen, heb soms zo weinig tijd dat ik geen tijd heb om iets leuks te doen; er moet nog zoveel. Vakanties moeten gepland, er moet een nieuwe baan worden gezocht omdat je bij de oude baan min of meer aan de kant wordt geschoven en zo kan ik nog wel uren doorgaan. Niet omdat ik van klagen hou, absoluut niet, maar gewoon omdat het zo is. Je praat af en toe over deze zaken met een oude bekende die je toevallig op je vrije dag bij de supermarkt tegenkomt en aan je vraagt of je het ook zo druk hebt.

Ik zou zo graag eens willen lezen en willen weten hoe anderen het doen, of zij soms ook zo moe zijn en soms ook zo moe worden van al het regelwerk. Het zijn immers niet alleen de 20-ers en 30-ers die het o-zo druk hebben!!

Ik speel al een tijd met de gedachte een blad op te zetten voor de

jonge vrouw van 50+! Een blad met mode, met schoonheid, met rubrieken, met tips, met een beetje Libelle en een beetje Mind, yoga, hoe ga ik om met de overgang, acupunctuur, ontspanning, weekendje weg en ga zo maar door. Ik heb al diverse bladen/uitgevers aangeschreven (gemaild dus), maar krijg of geen reactie of men is van mening dat er al genoeg bladen zijn.

Ik vraag mij af of er werkelijk geen interesse is hierin. Ben benieuwd naar reacties.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden