De Banketbakker

Libelle Admin

Cees Holtkamp (1942) is de oudste van twaalf kinderen. Hij gaat op twaalfjarige leeftijd naar het bakkersinternaat in Voorhout. In 1964 komt hij terecht in Amsterdam waar hij gaat werken bij banketbakkerij Maison Scholl in de Van Baerlestraat. Hij wordt verliefd op de dochter van zijn hospita, Petra Hollander en trouwen in 1969.


Eigen banketbakkerij

In 1969 beginnen ze ook hun eigen banketbakkerij aan de Vijzelgracht in Amsterdam. Banketbakkerij Holtkamp wordt een begrip. De kroketten zijn beroemd en ook het koninklijk huis stuurt een speciale bode naar de Vijzelgracht voor het koekje bij de thee. Op 1 juni 2002 nemen dochter Angela Holtkamp en haar man Nico Meijles de banketbakkerij over. Cees en Petra blijven boven de bakkerij wonen.


Veel recepten

Naast alles over het bakkersleven van Holtkamp bevat het boek vooral veel recepten van de banketbakker. Ruim 300 gerechten, van Tarte Tatin tot garnalenkroket en van chipolatapudding tot bananensoezen staan duidelijk beschreven in De Banketbakker.

Voorproefje?

Verschillende recepten in het boek worden met een video extra ondersteund op www.foodtube.nl

De Banketbakker – Cees / Freud, Jonah Holtkamp, Uitgever De Kookboekhandel.

ISBN:9789080568457, prijs: €35,-

Verschenen: november 2010

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden