De biografie van Oprah Winfrey

Kitty Kelley heeft een biografie van Oprah Winfrey geschreven. Ze heeft geprobeerd om zoveel mogelijk informatie over haar te verzamelen. Ze beschrijft in haar boek over alle aspecten van haar leven, haar persoonlijkheid en haar privéleven. Misschien dat we na het lezen van dit boek echt te weten komen wie Oprah ecth is…

Interview met Kitty Kelley

Libelle mocht Kitty Kelley spreken over dit onthullende boek.

Oprah gaf geen toestemming voor deze biografie, vond je dat vervelend?

Ik heb me nooit helemaal op mijn gemak gevoeld met de term ‘niet geautoriseerd’, maar ik heb de afgelopen dertig jaar tal van biografieën over grootheden geschreven zonder hun medewerking. Ik ben van mening dat ongeautoriseerde biografieën het gepolijste publieke imago van iemand kunnen doorgronden.

Hoe heb je dit boek geschreven zonder haar medewerking?

Ik heb rond de 850 mensen geïnterviewd. Ik interviewde honderden collega’s, klasgenoten, haar 75-jarige vader en haar 80-jarige tante. Alle interviews die Oprah de afgelopen 25 jaar gaf aan tijdschriften en televisie verzamelde ik zodat ik accurate uitspraken had. Iedere dag, gedurende drie a vier jaar, werkte ik aan het boek, samen met mijn assistent.

Wat was de meest opmerkelijke ontdekking?

Voor de camera lijkt Oprah een warme en open persoonlijkheid, maar in werkelijkheid is ze gereserveerd en doet ze zo geheimzinnig dat ze paranoia lijkt. Ze is altijd omringd door bodyguards omdat ze bang is ontvoerd en vermoord te worden. Haar medewerkers verbiedt ze taperecorders te gebruiken of foto’s te maken van haar met hun mobiele telefoon.

Oprah – Kitty Kelley, Uitgeverij: Sijthoff

ISBN: 9789021802831 Prijs: € 19,95

Verschenen: mei 2010

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden