null Beeld

De Dag Nadat – het graf van mijn ouders geruimd bleek (vervolg)

Hier kun je lezen hoe het verder ging nadat Lia (55) ontdekte dat het graf van haar ouders geruimd was.

Elselien van Dieren

“Ik heb na het weekend meteen naar de begraafplaats gebeld en daar zeiden ze dat er officieel afstand van het graf is gedaan. Na dat telefoontje heb ik mijn broer een mail gestuurd waarin ik schreef dat ik het jammer vind dat hij me de waarheid niet heeft verteld. Hij mailde me zijn beweegredenen om het graf te ruimen terug: het was te veel onderhoud, er kwam toch bijna niemand meer en ik was volgens hem niet ingegaan op zijn aanbod om de kosten voor de grafrechten voor te schieten.”

Stil

“Nog één keer heb ik hem gevraagd er onder vier ogen over te praten, maar dat weigerde hij. Het is inmiddels driekwart jaar geleden en ik heb hem niet meer gezien of gesproken. Het is stil. Ik vind het jammer dat ik mijn broer niet meer zie, maar ik realiseer me ook dat er in je leven nu eenmaal dingen gebeuren waar je geen invloed op hebt. Ik probeer het verlies te aanvaarden en los te laten omdat ik mijn energie nodig heb voor andere dingen. Ik ben te diep gekrenkt om weer contact te zoeken, maar mocht hij op een dag voor mijn deur staan dan laat ik hem binnen om te praten.”

De mooiste artikelen van Libelle Daily in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan op Libelle.nl/nieuwsbrief.

Interview: Elselien van Dieren. Beeld: iStock

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden