null Beeld

De dag nadat – ik dronken werd op de kerstborrel

Hier kun je lezen hoe het verderging nadat Judith (41) dronken werd op de kerstborrel van haar werk. "Het was het gesprek van de dag bij de koffie-automaat."

Online redactie Libelle

Judith (41): “Die volgende dag heb ik met lood in mijn schoenen mijn baas Boudewijn gebeld om nogmaals mijn excuses aan te bieden dat ik in zijn auto had overgegeven. Gelukkig reageerde hij vrij laconiek. Hij vertelde dat hij inmiddels bij de carwash was geweest om de auto vanbinnen te laten reinigen en dat zijn Porsche weer als nieuw was."

Geflirt

"Toen ik aanbood om de schoonmaakkosten te vergoeden, wuifde hij dat weg. ‘Ach, we hebben allemaal weleens te veel gedronken’, zei hij. Volgens mij schaamde hij zich ook een beetje voor zijn geflirt met mij die avond. Toen ik ophing, voelde ik me ontzettend opgelucht. Ik had niet het idee dat mijn baan op het spel stond door deze stomme actie. Kon ik toch nog een beetje gaan genieten van mijn kerstvakantie."

Lopend vuurtje

"Toen ik na 2 vakantie weken weer op kantoor verscheen, was het nieuws als een lopend vuurtje door het bedrijf gegaan, zoals ik al vreesde. Het was het gesprek van de dag bij de koffie-automaat. Sommige collega’s maakten er grappen over, en ik heb zelf maar mee gelachen. Aan het einde van de dag zei Boudewijn glimlachend tegen me: ‘Ik ga naar huis, ik zal jou maar geen lift aanbieden.’ Daarmee was de lucht geklaard en daarna hebben we geen woord meer aan het incident vuil gemaakt. Onze verstandhouding is weer zoals voorheen: professioneel. En op borrels drink ik voortaan nooit meer dan 1 glas wijn."

Lees ook hoe het verderging nadat Liesbeth de liefde van haar leven ontmoette of een van de andere verhalen.

Interview: Krista Izelaar. Beeld: iStock

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden