null Beeld

De Dag Nadat – ik een insluiper betrapte

Hier kun je lezen hoe het verder ging met Daniëlle (48) nadat ze een insluiper betrapte die achter door het keukenraam naar binnen staarde.

Online redactie Libelle

"We zijn nu drie maanden verder. De eerste weken was ik bang, vooral als ik alleen thuis was. Continu bekroop me het gevoel dat er iemand naar me keek.

Ik doe sinds die avond sowieso alles hermetisch dicht. Ook als ik even naar boven loop, gaan eerst alle deuren op slot. Slapen met een open raam durf ik ook niet meer. Laatst ging mijn man een weekendje weg, toen hij thuiskwam vond hij een pook van de open haard aan zijn kant van het bed. Hij moest daar erg hard om lachen, ik vond het bittere noodzaak."

Nieuwe sloten

"Ik ben mijn onbezorgdheid kwijt, maar verder heb ik gelukkig geen blijvende klachten aan dit voorval overgehouden. Gelukkig is het enge beeld van de insluiper en dan vooral de stoïcijnse blik in zijn ogen inmiddels naar de achtergrond verdwenen. Met de sloten zijn we bezig, maar het alarmsysteem en het straathek zijn er nog niet. Die noodzaak ebt dan toch weer weg in de loop der tijd. We zijn wel bezig een whatsapp-preventiegroep op te richten in de buurt, zodat we in het vervolg elkaar direct kunnen waarschuwen in dit soort situaties."

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Interview: Lienke van der Fluit. Beeld: Istock.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden