null Beeld

De dag nadat – ik het bijlegde met mijn moeder

Hier kun je lezen hoe het verder ging nadat Lies (33) het weer goed maakte met haar moeder. 

“Het herstellen van de band tussen mijn broer Ton en mij gaat langzaam. Het is ook nogal wat als iemand van wie je zoveel houdt je ineens afwijst vanwege iets wat onlosmakelijk met jou verbonden is: je geaardheid. We zien elkaar nu af en toe. Soms met zijn tweeën, soms op een verjaardag en Janneke en ik zijn ook al een keertje bij Ton, zijn vrouw en twee dochters op bezoek geweest. Dat was best een aparte ervaring. Zijn dochters zijn al acht en ik had ze nog nooit gezien. Daarnaast voelde ik me toch enorm bekeken door Ton en zijn vrouw. Alsof ze alsnog zouden zeggen: ‘Nee, wij kunnen het toch niet aan om hier te zitten met twee vrouwen die een liefdesrelatie hebben.’"

LEES OOK: MARIEKEN VOND HAAR JEUGDLIEFDE TERUG

Hoopvol

"Mijn ouders zijn als een kind zo blij. Zij willen niks liever dan alle verloren kerstdagen inhalen en stiekem hoorde ik mijn moeder laatst tegen mijn vader zeggen dat we weleens een paar dagen met z’n allen in een huisje konden gaan zitten. Op Texel ofzo. Ik heb haar gezegd dat ze Ton en mij eerst maar eens de tijd moet geven om te kijken wat er nog over is van onze vroegere band en hoe we het een en ander kunnen herstellen. Ik geloof dat ze dat wel begreep. De toekomst zie ik hoopvol tegemoet, al ben ik er ook een beetje huiverig voor. Ik weet niet of ik ooit weer zo’n onbevangen vertrouwen in mijn broer zal hebben. Waarschijnlijk niet.”

Lees ook hoe het verder ging nadat Brigittes huis afbrandde of één van de andere verhalen.

Interview: Femke Sterken. Beeld: iStock

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden