null Beeld

De dag nadat – ik mijn adoptiekind ontmoette

Elke week vind je in Libelle de rubriek ‘De dag nadat’. Hier kun je lezen hoe het verder ging nadat Karin haar adoptiekind ontmoette.

Elselien van Dieren

Karin (45): “Min Shi (foto) is inmiddels twee jaar bij ons en het gaat heel goed met hem. Nadat we ons mannetje hebben opgehaald, zijn we nog drie weken in China gebleven om aan elkaar te wennen zonder alle beslommeringen van thuis. Die tijd is heel waardevol geweest."

Taalbarrière

"Omdat Min Shi zo’n expressief kind is, begrepen we al snel wat zijn behoeftes en bedoelingen waren. Een echte taalbarrière hebben we daardoor nooit ervaren. Wel had hij een paar keer last van nachtmerries, maar als ik hem dan stevig tegen me aandrukte en constant herhaalde dat hij veilig bij zijn vader, moeder en broertje was, viel hij altijd weer in slaap."

Speelgoed

"Vaak merken we niet dat hij uit een ander land komt en een andere start heeft gehad, maar soms worden we daaraan herinnerd. Zo verstopt hij zijn favoriete speelgoed onder zijn matras, iets wat veel kinderen uit tehuizen doen omdat ze het anders weer kwijtraken. Afgelopen zomer is Min Shi uitgebreid onderzocht door verschillende artsen. Hij is kerngezond, maar door de eenzijdige voeding in het kindertehuis erg klein van stuk."

Samen zijn

"Het afgelopen jaar is vermoeiend en pittig geweest, maar was vooral een jaar waarin we volop genoten van onze jongens. We hebben een lange weg afgelegd, maar het voelt goed om samen te zijn. Min Shi is voor de volle honderd procent onze zoon en broer. Ik hou van hem op de onvoorwaardelijke manier waarop je alleen van je kind kunt houden.”

Soms maak je je zorgen om de toekomst, over dingen die nog niet gebeurd zijn. Onze spiritueel vlogger Manon geeft in deze video tips over hoe je die zorgen kunt ombuigen naar nieuwsgierigheid.

Lees ook hoe het met Yvette ging nadat ze ontslag nam, of een van de andere verhalen.

De leukste artikelen van Libelle Daily in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan op Libelle.nl/nieuwsbrief.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden