null Beeld

De dag nadat – ik mijn zus terugvond

Hier kun je lezen hoe het verder ging met Donna (41) nadat ze na tientallen jaren eindelijk haar zus terugvond. Ze hebben dezelfde vader, maar door ruzie met hun vader is ook het contact tussen hen verbroken. Het programma 'Spoorloos' heeft Donna geholpen haar halfzus terug te vinden.

Online redactie Libelle

Donna (41): “Ik heb Diana een paar keer eerder ontmoet. We zijn halfzussen, hebben dezelfde vader. Toen ik 16 was, stond mijn vader ineens met haar voor de deur. Omdat hij later onenigheid met haar kreeg, heeft ook mijn contact met Diana geen standgehouden.

Wat ben ik blij dat Spoorloos mijn verhaal heeft opgepakt en mijn zus heeft gevonden. Ik was zelf al jarenlang op zoek, maar ik wist haar huidige achternaam niet en dat maakte het moeilijk. Ik had de gemeente gebeld waar ze vroeger had gewoond, ik had me suf gegoogeld en vaak op Facebook gezocht, maar het leverde nooit wat op.”

Hoe is het nu?

Mijn zus is net weg, ze is samen met haar man een week hier in Portugal geweest. Het is grappig om kleine dingen van mezelf in haar te herkennen. Zo hou ik van gekke jaren-70-prints. Niemand van mijn vrienden begrijpt dat. Ik ging samen met Diana winkelen en we liepen tegelijkertijd op het zelfde seventies-shirtje af. Dat is leuk om te merken, dat we ondanks onze verschillende levens in bepaalde opzichten hetzelfde zijn. Het zit gewoon in ons.

Ik word heel erg betrokken bij het gezin van mijn zus. Ik werd meteen uitgenodigd voor kerst en ze wilde graag hier komen om mijn verjaardag te vieren. Dat is fijn en ook bijzonder, want eigenlijk kennen we elkaar pas een maand of 5. Ik hoor er gewoon bij. Ik voel me erg trots als ik met haar op pad ben, vertel tegen iedereen dat zij mijn zus is. We gaan er echt wat van maken samen, ik heb er alle vertrouwen in. Ik ben van plan deze zomer weer bij haar en haar gezin te gaan logeren.

Iedere dag de best gelezen berichten van Libelle Daily in je mailbox? Dit wil jij niet missen! Meld je aan voor de Daily Update!

BEKIJK OOK DEZE VIDEO: “Ik had nooit gedacht dat ik zo’n goede band zou krijgen met mijn zussen”

Tekst: Lieneke van der Fluit. Beeld: iStock

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden