null Beeld

De dag nadat – mijn dochter een zelfmoordpoging ondernam

Elke week staat in Libelle de rubriek De Dag Nadat. Hier kun je lezen hoe het verder ging.

Redactie Libelle.nl

Marianne: "Mijn dochter is van een flatgebouw gesprongen. Ondanks de val van zes verdiepingen hoog heeft ze haar zelfmoordpoging overleefd. Ruim een jaar heeft Charlotte lichamelijk en geestelijk gerevalideerd. Ze zit blijvend in een rolstoel. Het leven is nog dagelijks een strijd voor haar. Een paar maanden geleden moest ze weer geopereerd worden en kwam ze in een psychose terecht. Op wonderbaarlijke wijze weet ze toch steeds weer op te krabbelen. Ze woont in een aangepaste woning en met de zorg en liefde van vrienden en familie pakt ze de draad weer op. Charlotte is een enorme vechter, uiteindelijk is ze blij dat ze de val heeft overleefd. Voor mij zijn het tropenjaren. Eigenlijk kom ik nu pas, vier jaar na haar zelfmoordpoging, toe aan mijn eigen rouwverwerking. Het blijft een nachtmerrie waar we in terecht zijn gekomen, maar ik probeer positief te blijven."

Denk je aan zelfmoord? Of maak je je zorgen om iemand met suïcidale gedachten? Neem contact op met 113. Anoniem en vertrouwelijk.

De beste artikelen van Libelle Daily in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan op Libelle.nl/nieuwsbrief.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden