Vliegtuig ter illustratie Beeld Shutterstock
Vliegtuig ter illustratieBeeld Shutterstock

De Dag Nadat - Mijn dochter met haar gezin emigreerde

Toen de dochter van Joke (74) met haar gezin naar Zwitserland emigreerde, had Joke het daar wel even moeilijk mee. Haar dochter woont er jaren later nog steeds, Joke vertelt hoe het nu met ze gaat.

Joke: “Het is inmiddels zestien jaar geleden dat mijn dochter Marjolein met haar gezin naar Zwitserland vertrok. Ze kregen daar nog een derde kind en zijn er helemaal gesetteld. Marjolein heeft er een leuke baan en de kinderen – tweetalig opgevoed – kregen er hun vrienden. Het huis dat ze in het begin huurden, hebben ze later gekocht.

In het begin was het vooral bellen en mailen, maar inmiddels videobellen we veel. Zo hebben we elke dag wel even contact. Normaal gesproken gaan we er twee keer per jaar naartoe en komen ze twee keer per jaar in Nederland. Of ze ooit terugkomen, geen idee. Daar vraag ik ook niet naar. Ergens weten we niet beter, maar aan de andere kant went het gemis nooit. Stiekem ben ik weleens jaloers op vrienden of familie die hun (klein)kinderen dichtbij hebben. Zeker dit jaar is het zwaar door corona. Er liggen thuis verschillende vouchers van vluchten naar Genève die niet doorgingen. Ik hoop dat 2021 een jaar wordt dat we elkaar allemaal lekker vast kunnen houden.”

Interview: Annemarie van Dijk. Beeld: Shutterstock.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden