null Beeld

De dag nadat – mijn man ongeneeslijk ziek bleek

Hier kun je lezen hoe het verder ging nadat Ramona (46) hoorde dat haar man niet meer beter kon worden. 

Elselien van Dieren

“We zitten momenteel midden in de tweede chemokuur. Het is vreselijk zwaar voor Marcel en hij wordt er erg ziek van. Na de vorige chemo was de kanker echter stabiel gebleven en hadden we tijd om met het gezin een lange vakantie te houden in Spanje. Dat was heerlijk. Beetje bij beetje leren we te genieten van de tijd die we nog met elkaar hebben. Als Marcel zich goed voelt, is het niet zo moeilijk om het even opzij te zetten, maar als hij hartstikke ziek is, zoals nu, dan merk ik dat de jongens ook weer beseffen: dit komt nooit meer goed. Het is wat als je zo jong bent en je weet dat je je vader gaat verliezen. Probeer daar maar eens het hoofd aan te bieden."

LEES OOK: CLAUDIA HEEFT 3 KINDEREN DIE ONGENEESLIJK ZIEK ZIJN

Uit mijn tenen

"Op school gaat het nog aardig, maar het valt te bezien hoe dat verloopt als het straks slechter gaat met Marcel. Zelf doe ik het aardig, vind ik. Weet je wat het is…je kunt niet anders. Ik kan nu niet bij de pakken neer gaan zitten. Mijn man en zoons hebben me keihard nodig. Soms moet het uit mijn tenen komen, maar ik ga door. Ik wil dat Marcel zich gesteund voelt, ik wil dat hij zijn laatste maanden zo goed mogelijk doorkomt, ik wil dat hij zijn angsten tegen mij uit kan spreken zonder dat ik dan ook meteen in de stress schiet. Want bang is hij, dat merk ik aan alles. Hij zegt het niet vaak, maar ik zie het in zijn ogen. Niet weten hoe je aan je eind komt, hoe dat voelt en wat er daarna komt. Het is iets onvoorstelbaars wat steeds dichterbij komt.”

Lees ook hoe het verder ging nadat Brigittes huis afbrandde of één van de andere verhalen.

Interview: Femke Sterken. Beeld: iStock

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden