null Beeld

De dag nadat – Mijn vader een vrouw was geworden

Elke week staat in Libelle de rubriek De Dag Nadat. Hier kun je lezen hoe het verder ging.

Redactie Libelle.nl

Carolien (36): "De geslachtsoperatie van mijn vader ligt inmiddels ruim 25 jaar achter ons. Het lukt me nu al geruime tijd om haar Eva te noemen, maar ik blijf het emotioneel vinden. Onlangs ben ik voor het eerst met mijn zus en met Eva gaan winkelen.

Het was fijn en gezellig om samen iets buitenshuis te ondernemen. Ik ben ook trots op mezelf dat ik dat nu kan zonder dat ik me schaam of ongemakkelijk voel. Ik ben blij dat ik mijn twee ouders heb, ik kan altijd bij ze terecht. Ik heb bewondering voor mijn moeder dat ze het gezin bij elkaar wilde houden. Mijn kinderen zeggen: ‘Mama, jij hebt twee mama’s. Oma was eerst een papa, dat vond ze niet fijn en nu heeft de dokter een mevrouw van haar gemaakt.’ Daar kan ik om grinniken.

Bijzonder om te zien hoe makkelijk kinderen daar mee omgaan. Het voordeel van deze oma is dat ze alles kan repareren: de auto, een nieuw balkon, het huis schilderen, de mast op de boot zetten ook al is ze nu tachtig. Mijn ouders gaan voor elkaar door. Dat vind ik bewonderenswaardig. Ik heb er nu vrede mee."

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden