null Beeld

De Dag Nadat – Mijn zoon een geschikte donor bleek voor mijn zieke dochter

In Libelle las je al het verhaal van Fien (62), over hoe bang ze was om haar 42-jarige dochter te verliezen. Hier lees je hoe het verhaal verder ging nadat ze, na 4 zenuwslopende weken, te horen kreeg dat haar zoon Bram een geschikte donor bleek voor haar zieke dochter Nicole. 

Online redactie Libelle

Fien (62): “We waren in de wolken toen we hoorden dat Bram de perfecte donor voor Nicole bleek, en de beenmergtransplantatie was ook gelukt. Maar toch sloeg het noodlot opnieuw toe. Er bleken nog een aantal zeer agressieve kankercellen in haar bloed achtergebleven, die haar in korte tijd hebben gesloopt. Op 20 mei 2018 is onze dochter overleden. 9 maanden nadat ze de diagnose acute leukemie had gekregen. De rouw is nog heel vers, het is afschuwelijk om haar te moeten missen. Tot op het laatste moment wilde ze geen afscheid nemen, ze kón het gewoon niet. Nicole hield zo veel van het leven, was zo sterk, voor haar kinderen en voor ons. Dat blijkt wel uit het feit dat ze 2 weken voor haar dood een afscheidsborrel heeft gegeven. Ze wilde de begrafenis bewust klein houden, alleen voor haar kinderen, man en naaste familie. 150 mensen verschenen op de borrel, ze was zo geliefd. Ook heeft ze een maand voor haar dood nog het startschot gegeven voor de M-Run, een hardloopevenement dat Nicole zelf geïnitieerd heeft. De opbrengst, meer dan 10.000,- euro, ging naar Matchis, een stichting voor stamceldonoren. Ze kon zelf amper meer lopen en staan, maar toch ging ze erheen. Ontzettend krachtig.

Haar laatste woorden tegen mij waren: ‘Love you to the moon and back.’ En: ‘Tot morgen.’ We waren ervan overtuigd haar de volgende dag nog te zien, maar die nacht heeft ze de strijd moeten opgeven. Ik mis haar verschrikkelijk, maar zelf moet ik ook sterk blijven, voor haar kinderen. Dat heeft Nicole me ook gevraagd. Samen maken we haar verlies iets draaglijker.”

Iedere dag de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Interview: Krista Izelaar. Beeld: iStock.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden