null Beeld

De Dag Nadat – Mijn zus en ik ruzie kregen over de erfenis

In Libelle 49 las je het verhaal van Brigitte (45), over de dag nadat zij ruzie kreeg met haar zus Barbara over de erfenis van hun overleden moeder. Zo ging het verder...

Christa Koeyvoets

Brigitte: "Na onze ruzie op de stoep van de notaris zei ik tegen mijn zus: 'Ik hoop dat je een heel fijn leven hebt.' Dat is nu zo'n anderhalf jaar geleden en of het gelukt is met dat fijne leven, ik heb geen idee. Ook omdat we elkaar hebben ontvriend op Facebook."

Oppassen

"Eerlijk gezegd mis ik Barbara niet, maar mijn neefje en nichtje mis ik wél verschrikkelijk; zij voelden een beetje als eigen kinderen. Als ik eraan denk dat zij uit mijn leven zijn, dan komen de tranen. Toen mijn moeder te ziek werd om op hen te passen, nam ik haar oppasdagen van haar over. Een paar dagen voor mijn moeder stierf, schreef ze een briefje naar mijn zus dat ze wilde dat ik na haar overlijden door zou mogen gaan met het oppassen. Maar lang heeft dat niet geduurd. Op een gegeven moment kreeg ik via een kortaf appje te horen dat ze niet meer wilde dat ik op zou passen. Het voelde alsof ik een dolk in mijn hart kreeg. Een tijdje had ik nog wel contact met de oudste via whatsapp, maar ik denk dat hun stiefvader mijn nummer heeft geblokkeerd. Ik hoop met heel mijn hart dat ik ooit weer contact krijg met de kinderen, al wordt dat lastig omdat ik verhuisd ben en zij niet weten waar ik woon."

Jaloezie

"Ik ben blij dat mijn moeder dit niet meer mee heeft hoeven maken. Ze zou zich omdraaien in haar graf als ze dit wist. Ook al hadden we van jongs af aan wel vaak ruzie. Barbara en ik schelen ruim twee jaar. Ik ben de oudste, zij de jongste. Ik denk dat Barbara altijd jaloers is geweest op de band tussen mijn moeder en mij. En op het feit dat ik altijd veel aandacht kreeg omdat ik een beetje het zorgenkindje was. Omgekeerd heb ik me altijd de mindere gevoeld ten opzichte van Barbara. Ik keek altijd tegen haar op, kon voor mijn gevoel nooit mezelf zijn bij haar. We accepteerden elkaar. Respecteren was al moeilijker."

Sieraden

"Na die laatste ruzie wachtte ik onbewust steeds op een telefoontje of een appje. Toen dat niet kwam, kwam de berusting. Al vind ik het nog steeds heel erg dat ik niets heb van mijn moeders sieraden. Nee. Ik mis Barbara niet. Maar ik hield wel van haar, en op een bepaalde manier doe ik dat nog steeds. Diep in mijn hart hoop ik dat het nog goed komt."

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Beeld: iStock. Interview: Christien Jansen

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden