null Beeld

Dé grote jaarnumeroscoop jaargetal 1: liefde, werk en gezondheid in 2021

Waar het voor de één een jaar wordt van cocoonen, gaat de ander er zo veel mogelijk op uit. En wat staat er te gebeuren in de liefde, onze gezondheid en op het werk? Lees het allemaal in onze grote Jaarnumeroscoop 2021.

De numerologie gaat ervan uit dat het hele universum is gebaseerd op een systeem van nummers. Ieders leven ontwikkelt zich volgens een bepaald patroon en alle gebeurtenissen zijn met elkaar verweven. Toeval bestaat dus niet, alles heeft betekenis. Numerologie werkt in cycli van 9 jaar en geeft inzicht in het eigen gedrag en begrip voor het unieke levenspad.

Persoonlijk jaargetal berekenen

Deze jaarnumeroscoop is gebaseerd op je zonnegetal (geboortedatum zonder geboortejaar) in combinatie met het jaargetal 2021 (2+0+2+1=5). Dit levert een persoonlijk jaargetal op.

Om je persoonlijke getal voor 2021 te vinden, telt je jouw geboortedag en maand (zonnegetal) op bij de cijfers van het nieuwe jaar 2021 (5).

Ben je bijvoorbeeld geboren op 2 februari, dan is de berekening als volgt:

2+2+2+0+2+1 = 9. Dit is dan je persoonlijke getal voor 2021.

Ben je geboren op 23 november, dan is de berekening:

2+3+1+1+2+0+2+1 = 12. Kom je in de eerste optelsom uit op een dubbel getal, dan tel je deze cijfers ook weer bij elkaar op. In dit geval is dan 1+2 = 3 jouw persoonlijke getal voor 2021.

De getallen gelden het hele jaar 2021 en veranderen pas weer op 1 januari 2022.

Werk & geld

Een perfect jaar om zelfstandig en op een creatieve manier de leiding te nemen. Onvermoede talenten komen bovendrijven: zou een ander soort werk niet veel beter passen? Het kan zijn dat er vaardig-heden opborrelen die nu handig zijn. Misschien is dan wel een extra opleiding, omscholing of bijscholing nodig. Energie is er in elk geval genoeg en geld is ook het probleem niet; zelfs als de spaarpot leeg is, zijn er mensen of instanties die graag bijdragen aan de goede zaak. Mogelijkheden liggen vooral bij ondernemerschap, in het onderwijs of de zorg, en solliciteren op die leidinggevende positie wordt nu vast een succes. Uitdagingen zijn er om te worden opgepakt en waargemaakt. Let wel op kwaliteit: steek tijd en aandacht in bemesten en water geven. Dan komen er mooie planten op die later prachtig bloeien.

Relaties & seks

Houd vooral op met de partner op de eerste plaats te zetten. Zeg niet overal ‘ja’ op, maar check eerst eens of de zin er wel is. En zit er iets dwars? Kaart het aan! De numerologische 1-trilling geeft dit jaar ruimte om jezelf centraal te stellen. Misschien heeft een partner die vaak afwezig is of een recente scheiding juist ook voordelen: meer me-time! Plezier tussen de lakens neemt ook toe, maar vergeet het eigen genot niet. Ondeugende en betere manieren daarvoor dienen zich vanzelf aan. Als een partner daarin mee kan gaan, bloeit de relatie als nooit tevoren. Zo niet, dan kunnen er weleens drastische besluiten vallen. De frisse wind fluistert grote beloftes in voor de toekomst. Voor singles is het verstandig om exen vooral te zien als ex. Het boek is uit, herlezen heeft geen zin. Stel bij een eventuele nieuwe relatie vanaf de eerste ontmoeting eigen voorwaarden. Die houding trekt een passende partner aan.

Vriendschap & gezondheid

Vorig jaar raakten sommige oude vriend(inn)en wat meer op de achtergrond, afspreken is op dit moment nu eenmaal wat minder makkelijk. Alleen personen die dichtbij staan, blijven. Door werk of andere bezigheden ontstaan veel nieuwe contacten en soms zelfs hechte banden. Echte vrienden zijn te herkennen aan dat het blije gevoel na een afspraak. Fysiek gaat het ook prima dit jaar. Gezonde(re) voeding trekt en diëten werken goed. Als er iets is dat aandacht nodig heeft, dan is dat voldoende nachtrust krijgen: te weinig en het hoofd zit de hele dag vol mist. Ban de tv uit de slaapkamer voor een diepere slaap en werk niet door tussen de lakens op laptop of tablet.

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Voorspelling: Viola Robbemondt

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden