null Beeld

Dé grote jaarnumeroscoop jaargetal 2: liefde, werk en gezondheid in 2021

Waar het voor de één een jaar wordt van cocoonen, gaat de ander er zo veel mogelijk op uit. En wat staat er te gebeuren in de liefde, onze gezondheid en op het werk? Lees het allemaal in onze grote Jaarnumeroscoop 2021.

Online redactie Libelle

De numerologie gaat ervan uit dat het hele universum is gebaseerd op een systeem van nummers. Ieders leven ontwikkelt zich volgens een bepaald patroon en alle gebeurtenissen zijn met elkaar verweven. Toeval bestaat dus niet, alles heeft betekenis. Numerologie werkt in cycli van 9 jaar en geeft inzicht in het eigen gedrag en begrip voor het unieke levenspad.

Persoonlijk jaargetal berekenen

Deze jaarnumeroscoop is gebaseerd op je zonnegetal (geboortedatum zonder geboortejaar) in combinatie met het jaargetal 2021 (2+0+2+1=5). Dit levert een persoonlijk jaargetal op.

Om je persoonlijke getal voor 2021 te vinden, telt je jouw geboortedag en maand (zonnegetal) op bij de cijfers van het nieuwe jaar 2021 (5).

Ben je bijvoorbeeld geboren op 2 februari, dan is de berekening als volgt:

2+2+2+0+2+1 = 9. Dit is dan je persoonlijke getal voor 2021.

Ben je geboren op 23 november, dan is de berekening:

2+3+1+1+2+0+2+1 = 12. Kom je in de eerste optelsom uit op een dubbel getal, dan tel je deze cijfers ook weer bij elkaar op. In dit geval is dan 1+2 = 3 jouw persoonlijke getal voor 2021.

De getallen gelden het hele jaar 2021 en veranderen pas weer op 1 januari 2022.

Werk & geld

Dit is het jaar van de zakelijke contacten. Stond 2020 in het teken van nieuwe impulsen, in 2021 is een tactischer aanpak nodig. Dat betekent diplomatiek zijn en meningen uiten op een (nog) constructievere manier. Waarschijnlijk gaan er meer uren op aan overleg, passen en meten. Dat geldt ook voor de financiën: compromissen zijn nodig, zowel persoonlijk als zakelijk. Vakantie in eigen land om geld te sparen bijvoorbeeld, die luxe aankoop uitstellen en investeren in opknappers in plaats van nieuwe spullen. Het gevoel dat iets sámen, in teamverband en in harmonie gebeurt, is belangrijk. Wat helpt is een glimlach en een beetje goede wil. Bij belangrijke beslissingen kan persoonlijkheid de doorslag geven. Het enige wat soms frustratie oplevert, is dat er wat te veel water bij de wijn moet. Wees gerust: het is tijdelijk.

Relaties & seks

Single of samen, verzoening staat hoog op de agenda. Spreek alle wensen uit en focus dan vooral op wat wél goed gaat. Ook al is er ongeduld, zet geen druk op de ketel. En wees eens eerlijk, gaat het om geluk of gelijk? Voor meer intimiteit is het nu oké om de eigen verlangens even te parkeren; geef de partner meer ruimte. Vrijgezellen kunnen zich wat eenzaam voelen. De wil is er wel, maar waar is die soulmate? Het kaf wordt dit jaar gescheiden van het koren en dat vergt tijd. Luister daarom goed naar wat dates allemaal zeggen, maar kijk nog beter naar wat ze uiteindelijk dóen en laat dat laatste de doorslag geven. Té snel, té veel, té graag willen is een nare valkuil.

Vriendschap & gezondheid

Praten vanuit het hart en gevoelens laten zien lukt nu prima en de sociale agenda staat bol van de afspraken. Zijn er ruzies, dan is er grote kans dat die met tact kunnen worden opgelost. Samen komen we tenslotte verder dan alleen! Als het gaat om gezondheid, let dan goed op virussen en op de darmen. Besteed aandacht aan het oppeppen van het immuunsysteem: eet meer groene groentes en ga lekker veel naar buiten. Een beetje in de aarde wroeten tijdens het tuinieren, wandelen in de natuur, het is nu extra goed. Zorg ook voor voldoende emotionele rust. Geen puf voor gesprekken? Zeg sociale events dan gewoon af. Mensen die echt dichtbij staan, begrijpen het wel.

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Voorspelling: Viola Robbemondt

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden