null Beeld

Dé grote jaarnumeroscoop jaargetal 3: liefde, werk en gezondheid in 2021

Waar het voor de één een jaar wordt van cocoonen, gaat de ander er zo veel mogelijk op uit. En wat staat er te gebeuren in de liefde, onze gezondheid en op het werk? Lees het allemaal in onze grote Jaarnumeroscoop 2021.

De numerologie gaat ervan uit dat het hele universum is gebaseerd op een systeem van nummers. Ieders leven ontwikkelt zich volgens een bepaald patroon en alle gebeurtenissen zijn met elkaar verweven. Toeval bestaat dus niet, alles heeft betekenis. Numerologie werkt in cycli van 9 jaar en geeft inzicht in het eigen gedrag en begrip voor het unieke levenspad.

Persoonlijk jaargetal berekenen

Deze jaarnumeroscoop is gebaseerd op je zonnegetal (geboortedatum zonder geboortejaar) in combinatie met het jaargetal 2021 (2+0+2+1=5). Dit levert een persoonlijk jaargetal op.

Om je persoonlijke getal voor 2021 te vinden, telt je jouw geboortedag en maand (zonnegetal) op bij de cijfers van het nieuwe jaar 2021 (5).

Ben je bijvoorbeeld geboren op 2 februari, dan is de berekening als volgt:

2+2+2+0+2+1 = 9. Dit is dan je persoonlijke getal voor 2021.

Ben je geboren op 23 november, dan is de berekening:

2+3+1+1+2+0+2+1 = 12. Kom je in de eerste optelsom uit op een dubbel getal, dan tel je deze cijfers ook weer bij elkaar op. In dit geval is dan 1+2 = 3 jouw persoonlijke getal voor 2021.

De getallen gelden het hele jaar 2021 en veranderen pas weer op 1 januari 2022.

Werk & geld

Op het werk is er veel nuttigs te doen. Na het gezwoeg van de afgelopen jaren is het nu de ervaring die telt. Creatieve noten kraken gaat soepel, ondanks restricties. En er valt veel te genieten – zelfs bij thuiswerken wegen de voordelen ruimschoots op tegen de nadelen. Contact met collega’s, al dan niet virtueel, is prettig en leidinggevenden zien inzet en werkplezier. Er is zelfs best een grote kans dat geld dit jaar van meerdere kanten binnenstroomt. Lijkt het gras ergens anders groener, dan is ook een carrièreswitch snel gemaakt. Let hierbij wel op voor te snelle acties: zonde om achteraf spijt te krijgen.

Relaties & seks

Bepaald geen jaar om te cocoonen: de zin om er lekker op uit te gaan is groot. Naar andere landen misschien, maar de eigen omgeving biedt ook genoeg afwisseling. Romantiek staat in het teken van verrassingen. Is er een partner, dan kietelt humor zijn verlangens. De lol spat ervan af en seks kan heel creatief en experimenteel zijn. Het geeft bovendien ontspanning, voor zowel lichaam als geest. Ontdek samen hobby’s die de zintuigen prikkelen: ga bij een koor, leer tangodansen en geef elkaar massages. Genot en plezier gaan hand in hand en dat geldt ook voor singles. Aanbidders genoeg – voor wie durft. Onderneem dus eens iets spannends. Serieuze relaties komen er misschien niet direct uit voort, maar zelfliefde zeker wel!

Vriendschap & gezondheid

Dit is hét moment om allerlei (jeugd-)contacten aan te halen. Met wie was het vroeger ook alweer zo lachen? Met welke collega is het ook privé gezellig? De onderwerpen die langskomen zijn misschien niet altijd even diep, maar brengen wel ontspanning. Met nieuwe contacten komt er ook inspiratie voor andere hobby’s, die veel plezier geven en waarbij misschien zelfs de nodige fysieke kilometers worden afgelegd. Golfen bijvoorbeeld sluit perfect aan. Omdat de longen dit jaar extra kwetsbaar zijn, is roken een no go. Stoppen brengt nu veel lucht – net als de borstkas openen tijdens yoga-oefeningen. Is er zilte zeelucht in de buurt, zoek die vaker op met strandwandelingen – vooral in de vroege ochtend. Ook creatief bezig zijn en werken met kleur is goed: denk aan expressionistisch schilderen of suikerzoete taarten bakken.

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Voorspelling: Viola Robbemondt

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden