null Beeld

Dé grote jaarnumeroscoop jaargetal 6: liefde, werk en gezondheid in 2021

Waar het voor de één een jaar wordt van cocoonen, gaat de ander er zo veel mogelijk op uit. En wat staat er te gebeuren in de liefde, onze gezondheid en op het werk? Lees het allemaal in onze grote Jaarnumeroscoop 2021.

De numerologie gaat ervan uit dat het hele universum is gebaseerd op een systeem van nummers. Ieders leven ontwikkelt zich volgens een bepaald patroon en alle gebeurtenissen zijn met elkaar verweven. Toeval bestaat dus niet, alles heeft betekenis. Numerologie werkt in cycli van 9 jaar en geeft inzicht in het eigen gedrag en begrip voor het unieke levenspad.

Persoonlijk jaargetal berekenen

Deze jaarnumeroscoop is gebaseerd op je zonnegetal (geboortedatum zonder geboortejaar) in combinatie met het jaargetal 2021 (2+0+2+1=5). Dit levert een persoonlijk jaargetal op.

Om je persoonlijke getal voor 2021 te vinden, telt je jouw geboortedag en maand (zonnegetal) op bij de cijfers van het nieuwe jaar 2021 (5).

Ben je bijvoorbeeld geboren op 2 februari, dan is de berekening als volgt:

2+2+2+0+2+1 = 9. Dit is dan je persoonlijke getal voor 2021.

Ben je geboren op 23 november, dan is de berekening:

2+3+1+1+2+0+2+1 = 12. Kom je in de eerste optelsom uit op een dubbel getal, dan tel je deze cijfers ook weer bij elkaar op. In dit geval is dan 1+2 = 3 jouw persoonlijke getal voor 2021.

De getallen gelden het hele jaar 2021 en veranderen pas weer op 1 januari 2022.

Werk & geld

Op persoonlijk vlak is er behoefte aan harmonie en balans, terwijl de maatschappij uitdaagt tot actie. Pittig! Vanuit huis werken komt nu niet slecht uit, het is comfortabel en maakt het mogelijk om werk en zorg te combineren. Geliefden gelukkig zien maakt blij, net als een gemeenschappelijk doel op het werk. Mist het werk die samenhang of is er geen teamgeest, dan is de interesse snel weg. Mensen samenbrengen, hen motiveren en advies geven, dat is de drive. Wees daarom veel aanwezig, ook vanuit huis. Vind manieren om toch contact te maken, gebruik videobellen om elkaar live te zien. Dit jaar is verder heel geschikt voor belangrijke keuzes. Beloftes en verplichtingen nakomen, weloverwogen beslissingen nemen, geldzaken regelen, het kost allemaal weinig moeite.

Relaties & seks

Koppels maken een mooi groeiproces door, de relatie is niet langer vrijblijvend. Er is heel veel liefde, én zicht op veel gezellige uurtjes samen. Vergeef elkaar ‘fouten’ uit het verleden, dat is het recept voor een gelukkige relatie. Toekomstplannen maken is in dit turbulente jaar waarschijnlijk uitdagend, maar proberen kan geen kwaad. In het privéleven is het tijd om te nestelen en te settelen: samenwonen, een huis kopen en dat inrichten. Als vrijgezel is het zaak om open te staan: de liefde kan zomaar langskomen, en die is dan ook écht. Roze brillen zijn voor kinderen, minder dan serieus is niet goed genoeg.

Vriendschap & gezondheid

Dit jaar is er alleen tijd voor vrienden die voelen als familie en voor familieleden die als vrienden zijn. Let wel op: veel sociale contacten maken het risico op virussen groter, ook al gaat het vaak slechts om een neusverkoudheid. Versterk het immuunsysteem door zoetigheid en verkeerde vetten zo veel mogelijk te vermijden, en laat ook dat tweede wijntje vaker staan. Dat is ook goed tegen chronische kwalen zoals artrose of reuma. Sporten? Ga voor relaxte vormen als lichte gymnastiek of rek- en strekoefeningen. Slecht nieuws van naasten kan de gezondheid beïnvloeden, maar vergeet niet: na regen komt zonneschijn.

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Voorspelling: Viola Robbemondt

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden