null Beeld

Dé grote jaarnumeroscoop jaargetal 7: liefde, werk en gezondheid in 2021

Waar het voor de één een jaar wordt van cocoonen, gaat de ander er zo veel mogelijk op uit. En wat staat er te gebeuren in de liefde, onze gezondheid en op het werk? Lees het allemaal in onze grote Jaarnumeroscoop 2021.

De numerologie gaat ervan uit dat het hele universum is gebaseerd op een systeem van nummers. Ieders leven ontwikkelt zich volgens een bepaald patroon en alle gebeurtenissen zijn met elkaar verweven. Toeval bestaat dus niet, alles heeft betekenis. Numerologie werkt in cycli van 9 jaar en geeft inzicht in het eigen gedrag en begrip voor het unieke levenspad.

Persoonlijk jaargetal berekenen

Deze jaarnumeroscoop is gebaseerd op je zonnegetal (geboortedatum zonder geboortejaar) in combinatie met het jaargetal 2021 (2+0+2+1=5). Dit levert een persoonlijk jaargetal op.

Om je persoonlijke getal voor 2021 te vinden, telt je jouw geboortedag en maand (zonnegetal) op bij de cijfers van het nieuwe jaar 2021 (5).

Ben je bijvoorbeeld geboren op 2 februari, dan is de berekening als volgt:

2+2+2+0+2+1 = 9. Dit is dan je persoonlijke getal voor 2021.

Ben je geboren op 23 november, dan is de berekening:

2+3+1+1+2+0+2+1 = 12. Kom je in de eerste optelsom uit op een dubbel getal, dan tel je deze cijfers ook weer bij elkaar op. In dit geval is dan 1+2 = 3 jouw persoonlijke getal voor 2021.

De getallen gelden het hele jaar 2021 en veranderen pas weer op 1 januari 2022.

Werk & geld

Dit jaar komt de pauzeknop goed van pas. Turbulentie zorgt voor onrust, en terugtrekken lijkt dan de enige optie. Het goede nieuws is dat dit jaar de zo gewenste vrijheid en onafhankelijkheid zal brengen. Lukt het om minder dagen te werken: doe het vooral, sterker nog, dit is een prima jaar voor een sabbatical. Het hart schreeuwt om minder verplichtingen en minder hoge druk. Cursussen op persoonlijk ontwikkelingsvlak slaan nu goed aan, het resultaat is beter kunnen omgaan met stress en vooral slimmer werken (niet harder). Neem vaker de tijd om eerst na te denken over de dingen die worden gevraagd: wil ik dit eigenlijk wel? Misschien ontstaan er plannen voor meer zelfstandigheid, al zullen die dit jaar waarschijnlijk nog niet echt tot uitvoering komen.

Relaties & seks

Twijfels, behoefte aan alleen zijn, angst voor de 7-year itch? Het hoeft niet te liggen aan de relatie, maar kan het effect zijn van navelstaren. In plaats van samen iets te ondernemen, is alleen wandelen in de schemering misschien fijner. Blijf in elk geval uit de buurt van mensen die veel energie kosten. Wordt de partner onrustig, overtuig hem van het nut: door te werken aan zelfvertrouwen zijn uitdagingen straks minder moeilijk. Eenvoud is goed voor de relatie, denk aan kleiner wonen of minder luxe leven. Singles ontdekken dat ze het prima hebben in hun eentje. Ze zijn allesbehalve eenzaam en leren meer van zichzelf te houden, beter voor zichzelf te zorgen en duidelijker grenzen aan te geven. Het is een jaar van emotioneel volwassen worden. Dates zullen waarschijnlijk geen succes zijn. Heb vertrouwen, uiteindelijk komt diegene wel voorbij.

Vriendschap & gezondheid

Overbodige ballast loslaten betekent ook bepaalde vrienden laten gaan. Gelukkig komen op onverwachte momenten heel lieve mensen langs. Misschien biedt dit jaar minder sprankeling, maar diepgang is er zeker en spirituele en psychologische zaken zijn een dankbaar gespreksonderwerp. Meditatie krijgt een vaste tijd en plaats in de agenda. Kortom: de bubbel is rustig en alles wat met groepsactiviteiten te maken heeft, is even wat minder aan de orde. Spreek liever af met die rustige persoon, die met een open oor én hart kan luisteren en die wat moed inspreekt.

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Voorspelling: Viola Robbemondt

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden