null Beeld

Dé grote jaarnumeroscoop jaargetal 9: liefde, werk en gezondheid in 2021

Waar het voor de één een jaar wordt van cocoonen, gaat de ander er zo veel mogelijk op uit. En wat staat er te gebeuren in de liefde, onze gezondheid en op het werk? Lees het allemaal in onze grote Jaarnumeroscoop 2021.

De numerologie gaat ervan uit dat het hele universum is gebaseerd op een systeem van nummers. Ieders leven ontwikkelt zich volgens een bepaald patroon en alle gebeurtenissen zijn met elkaar verweven. Toeval bestaat dus niet, alles heeft betekenis. Numerologie werkt in cycli van 9 jaar en geeft inzicht in het eigen gedrag en begrip voor het unieke levenspad.

Persoonlijk jaargetal berekenen

Deze jaarnumeroscoop is gebaseerd op je zonnegetal (geboortedatum zonder geboortejaar) in combinatie met het jaargetal 2021 (2+0+2+1=5). Dit levert een persoonlijk jaargetal op.

Om je persoonlijke getal voor 2021 te vinden, telt je jouw geboortedag en maand (zonnegetal) op bij de cijfers van het nieuwe jaar 2021 (5).

Ben je bijvoorbeeld geboren op 2 februari, dan is de berekening als volgt:

2+2+2+0+2+1 = 9. Dit is dan je persoonlijke getal voor 2021.

Ben je geboren op 23 november, dan is de berekening:

2+3+1+1+2+0+2+1 = 12. Kom je in de eerste optelsom uit op een dubbel getal, dan tel je deze cijfers ook weer bij elkaar op. In dit geval is dan 1+2 = 3 jouw persoonlijke getal voor 2021.

De getallen gelden het hele jaar 2021 en veranderen pas weer op 1 januari 2022.

Werk & geld

Tijd voor een flinke opruimbeurt. Dat dit in een 5-jaar gebeurt, waarin alles ter discussie staat, komt niet verkeerd uit. Maar het gaat wel wat verder dan alleen het huis opruimen: het is een jaar van heroverwegen, en ook van het afronden van dingen die niet (meer) passend zijn. Zet ingewikkelde of belastende problemen nu eindelijk écht bij het grofvuil. Ga daarbij niet in de stressmodus en heb zelfcompassie, fouten blijken nu leermomenten. Dit jaar eindigen zaken vaak ook als vanzelf. Contracten lopen af, iemand beëindigt de samenwerking of het bedrijf houdt op te bestaan. Haal opgelucht adem en zoek passender werk, misschien in de goededoelen- of zelf-ontwikkelingshoek. Om te onthouden: dit jaar is niet per se bedoeld om aan iets nieuws of belangrijks te beginnen. De juiste timing staat pas volgend jaar weer op het programma.

Relaties & seks

Gebrek aan zelfvertrouwen of last van ontevredenheid? Gooi al die emotionele ballast overboord. Relatieproblemen ontkennen of erover piekeren heeft geen zin: bekijk ze dit jaar van bovenaf. Botert het niet meer tussen jullie, dan verandert er vanzelf iets. Is er nog wel connectie, dan wordt de band nagenoeg onbreekbaar. Samenzijn in een relatie is gebaseerd op wederzijds begrip en kameraadschap. Passie in de slaapkamer kan heus nog wel oplaaien, maar is niet (meer) de lijm die alles bij elkaar houdt. Als vrijgezel is het een prima jaar om complexen of verdriet over voorbije relaties voorgoed af te sluiten. Optimisme krijgt ruimte en dat is merkbaar! Wat verliefdheden betreft: ontvankelijk zijn is prima, maar wees niet naïef.

Vriendschap & gezondheid

Negatieve mensen kunnen rekenen op een byebye. Daarvoor komen stilletjesaan ware vrienden in de plaats, om meer mee te delen. Het is een jaar waarin duidelijk wordt wie dichtbij staat en wie niet. Het wordt een emotioneler en gevoeliger jaar dan normaal. Uit het vooral, maar blijf ook voor rede vatbaar. Geen getob dus om kleinigheidjes en zet alles wat de gemoedsrust in de weg staat aan de kant. Revolutie in de vriendenkring hoeft niet, evolutie wel. Wees voorzichtig met de gezondheid: koorts en uitputting liggen op de loer. Neem dus vooral tijd om bij te tanken. Ook zitten ongelukken in een klein hoekje, pas op in het verkeer!

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Voorspelling: Viola Robbemondt

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden