null Beeld

De man van Jansje (36) bezocht een prostituee

Jansje had het geheim van haar man Ricardo liever níet willen weten...

“Ik begrijp niet waarom hij de behoefte voelde om het mij ineens te vertellen. En nu ik het weet, heb ik geen idee wat ik ermee moet. Ik walg van de gedachte. Mijn man Ricardo heeft 10 jaar geleden een paar keer een prostituee bezocht. In het half jaar voordat wij elkaar leerden kennen.

“Hij zegt dat het een experiment was. Dat hij wilde weten hoe het is om sex zonder liefde te hebben, maar ik geloof dat niet. Een experiment doe je 1 keertje, niet 12 keer. Ik kan het ook bijna niet geloven. Ik dacht dat hoeren altijd alleen maar bezocht werden door vieze, wanhopige mannetjes, niet door een knappe jongen in de bloei van zijn leven."

Schaamte

"Volgens Ricardo moet ik niet overdrijven en gaan meer mannen dan ik denk weleens een keertje naar De Wallen. Tja, het zal allemaal wel, maar ik had er geen idee van dat ik getrouwd ben met iemand die vroeger hoerenloper was. Ik vind het vies. En zielig voor de vrouwen die zich moeten vernederen. Het blijft toch iets wat je volgens mij absoluut niet voor je lol kunt doen. Ricardo is het daar niet mee eens. Volgens hem doen de meeste vrouwen het uit vrije wil en omdat ze er snel veel geld mee kunnen verdienen. Hij zei zelfs dat hij dacht dat ze ervan genieten.

“Begrijpt hij niet dat ik dat allemaal niet hoef te horen? O, ik gruw ervan. Ik zou er zo graag met een vriendin of mijn moeder over praten, maar dat kan absoluut niet. Niet alleen omdat Ricardo dat niet wil, maar ook omdat ik me schaam voor mijn man. Ik heb een kant van hem leren kennen die ik niet wil kennen."

Nadenken

"Toen ik hem vroeg of hij er spijt van heeft, zei hij na lang aarzelen ‘ja’. Ik geloof hem niet. Hij zou het zo weer doen. Het liefst zou ik even een tijdje bij hem weggaan om na te denken over deze hele situatie, maar onze dochter van 4 wil ik niet met deze ellende belasten. ‘Mama gaat ergens anders wonen, want papa is een hoerenloper.’ Ik wacht maar gewoon even af of mijn woede en walging afnemen. Dan zie ik daarna wel of zijn daden uit het verleden voor mij consequenties hebben.”

De beste artikelen van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan op Libelle.nl/nieuwsbrief.

Interview: Femke Sterken. Beeld: iStock

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden