null Beeld

De man van Marian (38) is travestiet: “Lekker tegen hem aankruipen doe ik niet als hij een rokje draagt”

Toen de man van Marian opbiechtte dat hij graag in vrouwenkleding loopt, wist ze even niet wat ze er mee aan moest. "Was hij homo? Wilde hij zich laten ombouwen?"

Tekst gaat verder onder de video.

Video: Transgenders Emma en Eva trouwden eerder als man, nu als vrouw.

“2 keer per maand gaan bij ons op zaterdagavond de gordijnen dicht. Als de kinderen in bed liggen, sluit mijn man Arno zich op in de badkamer. 1,5 uur later komt hij naar beneden. Als vrouw. Hij draagt een pruik, make-up, lingerie en een jurk. De ene keer kijkt hij tv, de andere keer gaat hij strijken. Ons 2e kindje was net geboren toen Arno me vertelde dat hij al sinds zijn puberteit de neiging heeft om vrouwenkleding te dragen. Al die jaren had hij het onderdrukt, maar hij kon het niet langer. Ik was totaal overdonderd, dit was wel het laatste dat ik had verwacht van die stoere rechercheur. Was hij homo? Wilde hij zich laten ombouwen? Arno stelde me gerust. ‘Ik ben een man en ik wil een man blijven’, zei hij. Het bleek voor hem niets seksueels, hij vindt het gewoon prettig."

Aan de zijlijn

"Ik deed die week geen oog dicht, maar besloot al snel dat dit geen reden was om hem te verlaten. We waren al 4 jaar gelukkig samen, hij verdiende mijn steun. Toch vind ik dat niet altijd makkelijk. Toen hij voor het eerst, strontzenuwachtig, als vrouw naar beneden kwam, moest ik lachen. Nu, 6 jaar later, ben ik er wel aan gewend, maar toch blijf ik een beetje aan de zijlijn staan. Ik ga vroeg naar bed als hij op pumps door het huis loopt. En lekker tegen hem aankruipen doe ik niet als hij een rokje draagt."

Mooiere benen

"Gelukkig kunnen we er ook om lachen. Dan grap ik dat hij mooiere benen heeft dan ik, of dat hij wel heel lang voor de spiegel staat. Ik zie Arno nog altijd als een echte man. Vaak vergeet ik gewoon dat hij travestiet is, tot hij weer vraagt of hij zich die avond kan verkleden. Onze zonen van 9 en 6 zijn inmiddels op de hoogte, maar voor de buitenwereld is het een groot geheim. Ik zou best opener willen zijn, maar Arno is doodsbang dat hij zijn baan zal verliezen of dat mensen hem raar zullen vinden. ‘Als er een pilletje was waardoor het overgaat, zou ik het slikken’, zegt hij soms. Dat begrijp ik wel, maar het gaat niet over. Dit hoort bij hem en dat respecteer ik. Mijn zus zei laatst: ‘Jij hebt echt de perfecte man.’ Ik glimlachte, ze moest eens weten. Helemaal perfect is hij misschien niet, maar ik hou wel ongelooflijk veel van hem.”

LEES OOK:

De mooiste artikelen van Libelle ontvangen in je mailbox? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Interview: Elselien van Dieren. Beeld: Shutterstock

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden