null Beeld

De man van Mariet (39) werd verliefd op een man

Mariet dacht dat ze een gelukkig huwelijk had, maar toen ze net het 2e kopje koffie had ingeschonken moest haar man haar iets vertellen. 

online redactie Libelle Daily

"Hij vertelde het op een zondagavond, toen de kinderen op bed lagen. Het was best een fijn weekend geweest. We hadden een lange boswandeling gemaakt en spelletjes gedaan, ik had lekker gekookt. Gewoon zo’n dag waarop je het als gezin goed hebt. Ik had net voor de 2e keer koffie ingeschonken, maar ik vond dat hij een beetje onrustig deed. Toen ik weer zat, vroeg ik of er iets was. ‘Ik ben verliefd’, antwoordde hij. ‘Op een man.’ Ik schoot in de lach: ‘Jij ook altijd met je flauwe grappen!’ Maar hij lachte niet mee. Ineens werd ik heel bang en trillerig, want met tranen in zijn ogen bleef hij me maar aankijken."

Vragen

"Ik wist niet wat ik moest zeggen, terwijl mijn hoofd vol vragen zat. Hoe moest dat nu verder? Met onze kinderen van 5 en 7? Met het huis dat we net hadden gekocht - en dat eigenlijk een beetje te duur was geweest? Maar vooral: hoe moest het met ons huwelijk? We hielden toch van elkaar? We hadden elkaar toch ‘voor altijd’ beloofd? Natuurlijk zijn er veel mensen die gaan scheiden, maar wij niet, voor ons gold die statistiek niet! Uiteindelijk deed ik het enige dat ik kon doen: ik begon te huilen. En toen kon ik niet meer ophouden, want ik wist vanaf het eerste moment dat het waar was wat hij had gezegd. We hebben die nacht in elkaars armen gelegen en elkaar getroost, maar hij zei niet wat ik wilde horen. Dat het allemaal een vergissing was, dat de verliefdheid wel over zou gaan en dat we bij elkaar zouden blijven voor altijd en altijd."

Niets gemerkt

"Na die nacht, toen duidelijk was dat hij van een ander was gaan houden, ben ik heel kalm geworden. Bijna zakelijk hebben we geregeld wat moest worden geregeld. De scheiding, de alimentatie, de verkoop van het huis, een prettige huurwoning voor mij en de kinderen. Dat hij bij zijn vriend zou intrekken, was eigenlijk al geregeld. Dat deed ook weer zo’n pijn, dat hij plannen had zitten maken met zijn nieuwe liefde, terwijl ik nog dacht dat we gelukkig getrouwd waren. En nee: ik heb niks gemerkt als we de liefde bedreven met elkaar. We hadden een goed sexleven. Hij is nog steeds een lieve vader en voor mij is hij een goede vriend. Maar het blijft pijn doen."

VIDEO: Spiritueel vlogger Manon legt uit hoe je rust in jezelf creëert.

Interview: Tineke Beishuizen. Beeld: Shutterstock

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden