null Beeld

De man van Renate (33) bleek een kind bij een ander te hebben: “Ongelooflijk dat hij zijn eigen kind in de steek laat!”

De zwangere Renate ontving een voicemail die het grote geheim van haar man onthulde en haar leven op de kop zette.

Online redactie Libelle

Renate: “Ik was 3 maanden zwanger toen ik vanuit het niets een voicemailbericht van een onbekende vrouw kreeg. ‘Ja hallo, je kent me niet, maar ik kan het verdriet van mijn zus niet langer aanzien. Ongelooflijk dat Rik voor jou heeft gekozen en zijn eigen kind in de steek laat.’ Ik moest lachen van de zenuwen. Haalde iemand soms een slechte grap met me uit? Terwijl ik onrustig verderging met aardappels schillen, maalde het bericht maar door mijn hoofd. Dit kon onmogelijk waar zijn. Rik een kind? Mijn lieve, zorgzame man een leugenaar?"

Blakende baby

"Toen Rik die avond thuiskwam, liet ik hem het bericht horen. Hij ontweek mijn blik en gaf toe dat het waar was: voordat hij mij leerde kennen, had hij een kortstondige relatie met een vrouw gehad, die zei dat ze aan de pil was. Toen ze erachter kwamen dat ze zwanger was, spraken ze af dat ze abortus zou laten plegen, want ook zij wilde geen kind – zei ze. Ze verbraken het contact, maar 8 maanden later kreeg Rik een sms’je met een foto van een blakende baby, een jongetje. Zijn kind.

Hij voelde zich volkomen belazerd, heeft haar gebeld met de mededeling dat ze van hem niets hoefde te verwachten en dat ze geen contact meer mocht zoeken. Hij had op dat moment net een relatie met mij. Het begon me te duizelen toen ik het verhaal hoorde – letterlijk. Ik moest me vasthouden aan de muur om niet onderuit te gaan."

Bedrogen

"Ik heb mijn spullen gepakt en ben bij mijn ouders gaan logeren. Rik wist al 10 maanden lang van het bestaan van zijn zoon, en had me al die tijd niets verteld. Ik voelde me zó bedrogen. In 1 klap donderde ik van mijn roze zwangerschapswolk, ik kon die avond alleen maar huilen. Inmiddels ben ik, hoogzwanger, weer terug bij Rik. Hij heeft me ervan overtuigd dat hij een toekomst met mij en ons kind samen wil – en dat is wat ik uiteindelijk ook het allerliefste wil.

Zijn ex valt ons nog steeds lastig. Ze hangt soms huilend aan de telefoon, schreeuwend dat haar zoon recht heeft op zijn vader. Eerlijk gezegd snap ik haar wel en denk ik soms: als Rik al niet de verantwoordelijkheid voor zijn eerste kind neemt, hoe zal het dan straks gaan als ik ben bevallen?”

Heb je moeite met het loslaten van (negatieve) emoties? Onze spiritueel vlogger Manon legt je in deze video uit hoe je dat doet:

Iedere dag (gratis!) de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de Daily Update!

Interview: Krista Izelaar. Beeld: iStock

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden