De mooiste brief: “Blij proostten we op onze ontmoeting” Beeld Getty Images
De mooiste brief: “Blij proostten we op onze ontmoeting”Beeld Getty Images

PREMIUM

De mooiste brief: “Blij proostten we op onze ontmoeting”

Elke week de mooiste brieven, verhalen, tweets en posts in ‘In gesprek met Libelle’. Deze week schrijft Loes over haar mooiste herinnering aan Femke.

LoesGetty Images

In mei 2017 liepen we door de straten van Florence. Nadat we een paar monumentale gebouwen hadden bekeken, stelde ik voor iets te drinken. Toen we langs een rechtbank liepen, kwamen drie mannen in pak van de stenen trap af. “Op dat soort mannen zou ik kunnen vallen”, zei jij. Lachend vervolgde je: “Maar ik vermaak me zonder ook prima.” Ik maakte een foto van je voor het gebouw en we liepen door. Je vertelde dat je moeder je alleen heeft opgevoed. “Mijn vader woont hier ergens in Italië, maar die heb ik nooit gemist.” Je haalde je schouders op: “Ik zou ook prima een kind alleen kunnen opvoeden. Dan moet ik wel opschieten, anders ben ik te oud.” We proostten blij op onze ontmoeting tijdens deze wandelvakantie.

Daarna hielden we contact. In 2020 werd Roderik en twee jaar later Lieselot geboren. In april had je droevig nieuws: er was borstkanker vastgesteld met uitzaaiingen naar de wervels. De dag na kerst zat ik met vijftig andere genodigden in een aula naar dia’s van jou te kijken. We zagen foto’s van toen je klein was, hoe je Roderik voorlas op bed en hoe je met een kaal hoofd Lieselot de fles gaf. Lieve Femke, je bent voor eeuwig gegrift in mijn gedachten.

Loes

De schrijfster krijgt een mooie ketting met een vergulde Libelle-hanger, speciaal ontworpen voor de mooiste brief in Libelle.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden