null Beeld

De mooiste brief: “Dat jullie beiden werden aangereden, voelt nog zó onwerkelijk”

Elke week de mooiste brieven, verhalen, tweets en posts in ‘In gesprek met Libelle’. Deze week vertelt Ingrid over het verlies van haar moeder en over haar bezoeken aan haar vader.

Julie Smits

Het is nu een jaar geleden dat je plotseling uit ons leven werd gerukt. Soms voelt het nog zó onwerkelijk. Jij en pa werden te voet aangereden. Jij overleefde het niet, pap raakte ernstig gewond. Met veel pijn en half verdoofd door de medicatie heeft pap dankzij de wensambulance tóch bij jouw uitvaart kunnen zijn. Toen hij thuiskwam na maanden revalidatie begon het rouwen pas echt, hij miste je thuis verschrikkelijk.

Het afgelopen jaar leefde ik op de automatische piloot. Maar nu de dag dichterbij komt waarop het een jaar geleden gebeurde, voel ik een enorme pijn. Een pijn waarvoor tot nu toe weinig tijd was omdat het zo druk was met mantelzorgen voor pap. Nu pas voel ik de heftigheid van de gebeurtenis en het gemis waarvoor ik geen woorden kan vinden. Ik bezoek pap elke dag. Soms heb ik geen tijd of geen zin en wil ik thuis blijven. Maar ik wil voor hem zorgen, er voor hem zijn. En bij hem zoek ik jou, want door onze gedeelde liefde voor jou, vinden pap en ik de verbinding. Dankjewel lieve mamsie.

Je dochter Ingrid

De schrijfster krijgt een mooie ketting met een vergulde Libelle-hanger, speciaal ontworpen voor de mooiste brief in Libelle. Ook een brief inzenden en kans maken op een vergulde gouden ketting en een hanger? Mail naar netwerk@libelle.nl.

Beeld: Getty Images.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden