null Beeld

De mooiste brief: een open wond

Redactie Libelle.nl
null Beeld

Een open wond

Het is deze kerst precies een jaar geleden. Of eigenlijk was het de dag voor kerst. Ik kwam ’s middags thuis van mijn werk. Mijn man was net weg, er lag een briefje waarop stond: ‘schat, ik ben nog even naar de bank.’ Ik ging achter de computer zitten om wat dingen af te ronden voor mijn werk. Blijkbaar had mijn man in de haast zijn e-mail open laten staan. Ik wilde het wegklikken en zag toen net die ene zin: ‘ik verlang naar jou, liefs Ellie.’ Ik las het opnieuw, terwijl de pijn door me heen golfde. Ellie, mijn schoonzus. Hoe vaak had ik gevraagd: “wat is dat toch tussen jullie?” Altijd kwam dat lacherige antwoord: “ben je gek joh!” Gespannen liep ik rond, ik huilde en ons dochtertje vroeg wat er was. Gelukkig waren onze andere 3 kinderen niet thuis. Ik ben teruggaan naar de mail en verder gaan lezen. Ik werd ziek, misselijk, de fysieke pijn was enorm. Mijn man en ik hebben direct hulp gezocht, voor ons en de kinderen. Ook heeft hij direct het contact met Ellie gebroken. We zijn nu een jaar verder. Voorzichtig durf ik hem weer te knuffelen en kan ik weer de vertedering voelen die ik altijd voor hem voelde. De wond is nog niet geheeld, dat is voor mij nog te vroeg. Kerst zal ook nooit meer hetzelfde zijn.

Anoniem

Elke week de mooiste brieven, verhalen, tweets en posts in Libelle Netwerk. Ook een brief inzenden en kans maken op een vergulde gouden ketting en een hanger? Mail naar netwerk@libelle.nl

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden