Vader dochter water Beeld Getty Images
Vader dochter waterBeeld Getty Images

De mooiste brief: “Hoe ouder je wordt, hoe meer je gaat mijmeren”

Elke week de mooiste brieven, verhalen, tweets en posts in ‘In gesprek met Libelle’. Deze week schrijft Arnoldien over haar vader.

Persoonlijk

‘Hoe ouder je wordt, hoe meer je gaat mijmeren.’ Dat zijn de woorden van mijn vader. Hij woonde zelfstandig in een groot huis, maar mankeerde van alles. Tot hij aan mijn broer vroeg of hij niet bij hem in de tuin mocht komen wonen. Er kwam een mooie mantelzorgwoning, maar toen kreeg mijn vader een zwaar herseninfarct. Op wilskracht leerde hij weer een beetje lopen en praten.

Wonder boven wonder, een dag voor zijn 90e verjaardag, verhuisde hij naar zijn mantelzorgwoning met uitzicht op de Rijn. In zijn stoel genoot hij van bezoekjes van familie en vrienden die hem trouw opzochten. Hij zat nog altijd vol verhalen over vroeger. Nu wordt de laatste zichtbare herinnering weer uit de tuin van mijn broer en schoonzus getakeld. Het mantelzorghuisje heeft een nieuwe eigenaar. Een week na zijn 91e verjaardag is ons lieve papaatje aan corona overleden. Ondanks alle zorgen hadden we dit laatste intensieve jaar niet willen missen. Wat blijft zijn de dankbare mijmeringen.

Arnoldien

De schrijfster krijgt een mooie ketting met een vergulde Libelle-hanger, speciaal ontworpen voor de mooiste brief in Libelle.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden