null Beeld Getty Images/Westend61
Beeld Getty Images/Westend61

PREMIUM

De mooiste brief: “Ik ben intens dankbaar voor alle liefde en wijsheid die mijn oma mij gaf”

Elke week de mooiste brieven, verhalen, tweets en posts in ‘In gesprek met Libelle’. Deze week schrijft Esther een brief aan haar oma van 94.

RedactieGetty Images/Westend61

Vanaf haar 21e is mijn oma van 94 geabonneerd op Libelle. Ze leest Libelle dus al 73 jaar! Ze geniet vooral van de ingezonden brieven die haar vaak ontroeren. Zo bedacht ik hoeveel zij voor mij betekent en dat ik dat Libelle zou schrijven.

Ik was een baby toen mijn vader plotseling overleed. In deze moeilijke periode zorgde zij ervoor dat mijn moeder ondanks het verdriet haar leven kon oppakken. En oma was er ook voor mij. Zij leerde me knippen, plakken, matjes vlechten, punniken en haken. We maakten wandelingen en fietstochten. Het was wennen toen zij en opa op mijn vijfde naar Zeeland verhuisden, anderhalf uur rijden. Toch veranderde dat niets aan onze band.

Oma wist alles van mij: met wie ik bevriend was, wat ik beleefde, wat me bezighield. Mijn vriendinnen mocht ik meenemen voor vakantie in Zeeland en later ook mijn vriendje. Studie, samenwonen, de geboorte en het opgroeien van mijn kinderen: ze volgde mijn leven op de voet. Zij was een luisterend oor, zij gaf me vertrouwen.

Nu ben ik 49 en is zij 94. Hoe verrast zal ze zijn als ze een ingezonden brief leest waarin ik zeg: oma, ik hou zielsveel van u. Ik ben intens dankbaar voor alle liefde en wijsheid die u mij heeft gegeven.

Esther de Vrind

De schrijfster krijgt een mooie ketting met een vergulde Libelle-hanger, speciaal ontworpen voor de mooiste brief in Libelle.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden