null Beeld

De mooiste brief: “Ik heb een stukje van mijn hart aan hen gegeven”

Elke week de mooiste brieven, verhalen, tweets en posts in ‘In gesprek met Libelle’. Deze week een brief van Wanda. Ze stopt na 25 jaar met haar baan in de zorg. 

Online redactie Libelle

'Verandering is niet iets wat we doen, het is iets wat we toestaan', lees ik in Libelle. Precies op het goede moment, want er gaat iets veranderen in mijn leven. Meert dan 25 jaar werkte ik in de zorg, nu stop ik ermee. Maar niet voordat ik dankjewel heb gezegd tegen alle bewoners voor wie ik mocht zorgen. Mannen en vrouwen in alle soorten en maten. Aardige, lieve, soms ook moeilijke. Ik heb een stukje van mijn hart aan hen gegeven. Ik bedank de mensen voor alle bijzondere momenten. Zoals een vrouw die plots mijn naam noemde terwijl ze amper sprak. En de vrouw die me uit het niets recht in de ogen keek en zei hoe blij ze was met mijn zorg. Ik zeg ook dankjewel tegen alle familieleden die hun vader, moeder, man, vrouw of kind aan mij toevertrouwden. En ten slotte een super enorm, geweldig groot dankjewel naar alle collega's van de afgelopen 25 jaar. We hebben samen hard gewerkt, gemopperd, gehuild, maar vooral veel gelachen. Er gaat voor mij iets veranderen nu. Ik sta het toe.

Wanda Laarakkers

De schrijfster krijgt een mooie ketting met een vergulde Libelle-hanger, speciaal ontworpen voor de mooiste brief in Libelle.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden