De mooiste brief: “Ik vraag me af of mensen ooit stilstaan bij het effect van hun glimlach” Beeld Getty Images
De mooiste brief: “Ik vraag me af of mensen ooit stilstaan bij het effect van hun glimlach”Beeld Getty Images

PREMIUM

De mooiste brief: “Ik vraag me af of mensen ooit stilstaan bij het effect van hun glimlach”

Elke week de mooiste brieven, verhalen, tweets en posts in ‘In gesprek met Libelle’. Deze week schrijft Ineke over vriendelijke mensen.

Ineke BergerGetty Images

Pff, het is weer maandagochtend. Onder het rolgordijn piept het eerste zonlicht naar binnen. Het is het slechtste moment van de week voor mij, al meer dan twee jaar. Niet omdat het weekend erop zit en ik weer moet gaan werken, maar omdat ik niet kán gaan werken vanwege mijn gezondheid. Op maandagochtend voelt dat bijna als een depressie. Ik probeer te focussen op alles wat wel fijn is in mijn leven en dan begin ik aan de dag, elke minuut op zoek naar mijn anders altijd zo positieve instelling.

Ik weet dat als ik stil blijf zitten, de dag aan me voorbijgaat en mijn verdriet er niet minder om wordt. Ik heb ervaren dat in beweging komen goed is voor me, dus besluit ik naar de supermarkt te gaan. Er loopt mij iemand tegemoet op het trottoir, ik zie een vrolijk, lief gezicht met stralende ogen. Dan een krachtig ‘goedemorgen’ en ik voel iets van haar energie op me afstralen. Zo fijn. Daarna een man met hond. “Hallo”, zeg ik. “Dag mevrouw.” Succes twee. In de supermarkt geef ik iets aan iemand die er zelf niet bij kan en krijg een dikke glimlach. De caissière is relaxed en supervriendelijk. Doodmoe kom ik thuis, maar wel met flink wat positieve energie.

Ik vraag me af of deze mensen ooit stilstaan bij het effect van hun glimlach of vriendelijk ‘goedemorgen’. Ik zou ze willen bedanken. Ze hebben me stuk voor stuk de power gegeven om met een positieve blik deze maandag én de rest van de week door te komen. O, wat doet die vriendelijkheid me goed.

Ineke Berger

De schrijfster krijgt een mooie ketting met een vergulde Libelle-hanger, speciaal ontworpen voor de mooiste brief in Libelle.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden