De mooiste brief Beeld Getty Images/iStockphoto
De mooiste briefBeeld Getty Images/iStockphoto

PREMIUM

De mooiste brief: “Ik werd van het kastje naar de muur gestuurd”

Elke week de mooiste brieven, verhalen, tweets en posts in ‘In gesprek met Libelle’. Deze week schrijft Renate over haar medische misser.

RedactieGetty Images/iStockphoto

Acceptatie en berusting

Ik ben slachtoffer van een medische misser tijdens het plaatsen van een bekkenbodemmatje met een schroef in mijn rug. De schroef werd verkeerd geplaatst en ineens lag ik in bed en stond ik niet ernaast, zoals voorheen vanwege mijn werk als verpleegkundige. Ik had ondraaglijke pijnen in mijn blaas, vagina en rectum naar mijn rug en terug. Ik werd van het kastje naar de muur gestuurd, omdat niemand het meer wist. Ik wilde als gespecialiseerd verpleegkundige overal de controle over houden, maar door pijn en uitputting was ik niet meer assertief. Samen met de liefde van mijn leven ging ik zelf op zoek naar goede zorg en heb ik ware engelen ontmoet die mij wel goed hielpen.

Er volgden acht grote operaties in diverse ziekenhuizen. Ondertussen speelde er een letselschadezaak en werd ik arbeidsongeschikt. Er bleek onherstelbare schade toegebracht aan een groot zenuwnetwerk voor de wervelkolom, met blijvende zenuwpijn. Als klap op de vuurpijl kreeg ik een stoma. Ik heb alle fasen van rouw doorlopen: ontkenning, woede, onderhandelen, depressie en berusting. Er is een Renate vóór en een Renate ná de schroef, maar ik ben gelukkig met mijn nieuwe leven en ben mijn bizarre humor nooit kwijtgeraakt. Mijn verhaal is ook het verhaal van een stabiele relatie en van de kracht van de liefde die ik krijg van al mijn dierbaren: mijn man, kinderen, vrienden en ex-collega’s die mij onvoorwaardelijk hebben gesteund.

Renate Evertse

De schrijfster krijgt een mooie ketting met een vergulde Libelle-hanger, speciaal ontworpen voor de mooiste brief in Libelle.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden