De mooiste brief: “In de brievenbus lagen drie lieve kaartjes” Beeld Getty Images
De mooiste brief: “In de brievenbus lagen drie lieve kaartjes”Beeld Getty Images

PREMIUM

De mooiste brief: “In de brievenbus lagen drie lieve kaartjes”

Elke week de mooiste brieven, verhalen, tweets en posts in ‘In gesprek met Libelle’. Deze week schrijft Esri over drie lieve vriendinnen.

EsriGetty Images

Met mijn schoonfamilie heb ik het absoluut niet slecht getroffen. Ze laten mij in mijn waarde en accepteren mij zoals ik ben. Mijn schoonmoeder heeft twee vriendinnen die ik tegenkom op verjaardagen of speciale gelegenheden. Een soort extra familie. Als er iets aan de hand is, sturen ze altijd een kaartje. Zo werd een paar maanden geleden een knobbel in mijn borst gevonden. Gelukkig niks ergs, bleek achteraf.

Wat vond ik in mijn brievenbus? Drie kaartjes, van mijn schoonmoeder en haar twee vriendinnen, zo lief! Met de ene vriendin is mijn schoonmoeder al meer dan veertig jaar bevriend. Helaas is haar man vorig jaar overleden. Het is knap hoe deze vriendin haar leven weer heeft opgepakt. Ze kwam klaverjassen en logeren en kwam kijken bij mijn toneelvoorstelling. Laatst hoorde ik dat het niet goed met haar gaat, juist nu ze weer wilde gaan genieten. Ik pak mijn jas, op naar de kaartenwinkel.

Dan moet ik opeens denken aan de Libelle, de drie vriendinnen hebben samen een abonnement. Ik hang mijn jas weer op en klap mijn laptop open om naar Libelle te schrijven. Die kaartenwinkel komt straks wel.

Liefs, Esri

De schrijfster krijgt een mooie ketting met een vergulde Libelle-hanger, speciaal ontworpen voor de mooiste brief in Libelle.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden