null Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

PREMIUM

De mooiste brief: “In mijn hart ontwaakt een vlammetje”

Elke week de mooiste brieven, verhalen, tweets en posts in ‘In gesprek met Libelle’. Deze week schrijft Yvonne over een nieuwe man in haar leven.

RedactieGetty Images/iStockphoto

In het zware eerste jaar na het overlijden van mijn echtgenoot vraagt een andere man me mee uit eten. Mijn hart schreeuwt geluidloos: nee, er is geen plaats in mijn gedachten en in mijn leven voor een ander. Maar ik hoor mezelf zeggen: “Uit eten? Ja, dat lijkt me gezellig.”

Daar zit ik dan, met een man aan wie alles onbekend is, die in alles het tegenovergestelde lijkt van mijn overleden lief. Toch voelt het goed, zo met z’n tweeën. Na dat eerste etentje volgen nieuwe afspraken waarin we samen praten, lachen, sporten en eindeloos kopjes thee en glaasjes wijn drinken.

In mijn hart ontwaakt een vlammetje, heel klein. Ik besluit het over me heen te laten komen, te genieten, het van dag tot dag te bekijken. Nu, drie maanden verder, is het vlammetje een vuurtje geworden en hebben we het voorzichtig goed. Geen idee waar dit toe leidt, maar het is troostend, helend en opwindend. Dankjewel, lieve nieuwe man. Wie weet wordt het vuurtje verder aangewakkerd, maar daarvoor hebben we alle tijd, hoop ik.

Yvonne

De schrijfster krijgt een mooie ketting met een vergulde Libelle-hanger, speciaal ontworpen voor de mooiste brief in Libelle.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden