De mooiste brief Beeld Getty Images
De mooiste briefBeeld Getty Images

PREMIUM

De mooiste brief: “Jij gaf anderen extra aandacht of een knuffel”

Elke week de mooiste brieven, verhalen, tweets en posts in In gesprek met Libelle. Deze week schrijft Vera over iemand van wie ze houdt.

VeraGetty Images

Je bent met pensioen gegaan nadat je negenendertig jaar in de zorg hebt gewerkt. De mensen in het verzorgingshuis waren gek op je als nachtzuster. Niets was je teveel. Als iemand geen familie had of als er niemand op bezoek kwam, was jij degene die hem of haar extra aandacht gaf of een knuffel.

Zelf heb je het niet altijd gemakkelijk gehad. Borstkanker, nieuwe knieën en een scheiding. Afgelopen jaar moest je je hond ook nog laten inslapen. Toch krabbel jij altijd weer op. Onze karakters verschillen enorm, en het uiten van gevoelens is voor ons vaak moeilijk. Daarom wil ik via deze brief laten weten dat ik van je hou.

Vera

De schrijfster krijgt een mooie ketting met een vergulde Libelle-hanger, speciaal ontworpen voor de mooiste brief in Libelle.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden