null Beeld

De mooiste brief: “Koffie, een koekje en Libelle: zo kan ik dat speciale gevoel weer oproepen”

Elke week de mooiste brieven, verhalen, tweets en posts in ‘In gesprek met Libelle’. Deze week schrijft Frank Coenders over het verliezen van zijn ouders.

Drie maanden zijn er voorbij sinds het begrip ‘thuis’ voor mij een andere betekenis kreeg. Bijna eenentwintig jaar na mijn moeder stierf mijn vader en raakte ik mijn ouderlijk huis kwijt. Een huis vol herinneringen, aan mijn ouders, de spullen die zo vertrouwd zijn, alles wat dit huis tot een echt thuis maakte. Afscheid nemen viel me zwaar. Het huis is verkocht, me verzetten heeft geen zin. De spullen zijn verdeeld en hebben een nieuwe bestemming.

Speciale gevoel

Als ik verlang naar het gevoel van thuis, sluit ik mijn ogen en haal ik herinneringen op die voor mij zo bijzonder zijn geweest. Thuiskomen via de poort, gewoon achterom. Pap en mam in het zonnetje aan de keukentafel, klaar voor een fijn gesprek. Koffie met een koekje en op de hoek van de tafel een gezellig stapeltje papier met bovenop de Libelle. Het Libelle-abonnement blijft. Dat kan ik goed gebruiken om dat speciale gevoel op te roepen. Net zoals mijn vader dat destijds deed, toen het afscheid van zijn geliefde vrouw hem zo zwaar viel.

Frank Coenders

De schrijver krijgt een mooie ketting met een vergulde Libelle-hanger, speciaal ontworpen voor de mooiste brief in Libelle.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden