null Beeld Getty Images/Image Source
Beeld Getty Images/Image Source

De mooiste brief: “Liefde tussen familieleden is iets overweldigends”

Elke week de mooiste brieven, verhalen, tweets en posts in ‘In gesprek met Libelle’. Deze week schrijft Marjanne over haar zoon en kleinkind, die in Australië wonen.

Onze zoon en enige kind is op zijn eenentwintigste naar Australië vertrokken. Hij heeft er een carrière opgebouwd, een lieve vrouw getroffen en onlangs zijn zij ouders geworden en ik oma van mijn eerste kleinkind. Wat begrijp ik mijn opa nu. Hij had destijds twee zonen in Australië en áls ze al met vakantie overkwamen, ging dat in de jaren zestig per boot. Mijn moeder heeft haar broers één keer bezocht, het was de reis van haar leven. Het contact verliep via brieven en heel soms belden ze, want dat was duur.

Liefde tussen familieleden

Zelf heb ik, nu mijn kleinkind er is, bijna dagelijks contact via app of videobellen. Daar ben ik zo dankbaar voor! We dealen ermee. Iedereen is gezond en reizen na corona gaat heus wel weer een keer lukken. Toch is mijn gevoel altijd verlangend. Liefde tussen familieleden is iets overweldigends. Wij prijzen ons gelukkig dat wij een liefdeslijntje hebben waar geen afstand in kilometers tussenkomt, spreekwoordelijk dan in ons geval. Op naar een tijd waarin we elkaar weer in de armen kunnen sluiten en een lange en intensieve knuffel kunnen geven.

Marjanne van den Heuvel

De schrijfster krijgt een mooie ketting met een vergulde Libelle-hanger, speciaal ontworpen voor de mooiste brief in Libelle.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden