null Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

De mooiste brief: “Lieve man, wat ben jij een strijder, doorzetter en zo positief”

Elke week de mooiste brieven, verhalen, tweets en posts in ‘In gesprek met Libelle’. Deze week schrijft Martine over een heftige tijd binnen haar gezin.

De mooiste brief

Al anderhalf jaar is ons leven een achtbaan. Ik werd geopereerd aan endometriose en daarna kreeg ik nog een aantal operaties. Je kwam mij opzoeken in het ziekenhuis, terwijl je zelf gewoon moest werken, het huishouden runde en zorgde voor onze meiden. Ik merkte dat je moe was en last had van je rug. Maar ja, er kwam ook veel op jouw schouders terecht.

Na veel aandringen van mij liet je bloed prikken. Niet veel later kreeg je een telefoontje, het was de huisarts die zei dat je je ’s avonds moest melden in het ziekenhuis. Je had uitgezaaide zaadbalkanker. Net toen ik naar huis mocht om verder te herstellen, ging jij het ziekenhuis in. Niet te bevatten!

Nu, vele behandelingen, chemo’s, bestralingen en operaties en zelfs twee stamceltransplantaties verder, is er rust. Maar er is ook de angst dat de kanker terugkomt. We proberen te vertrouwen op de toekomst en hopen dat we weer mogen genieten met ons vieren. Wat heb ik een respect voor jou, lieve man! Wat ben jij een strijder, doorzetter en zo positief. Ik ben trots op je. Heel veel liefs van je vrouw.

Martine Teeuwen-Streef

De schrijfster krijgt een mooie ketting met een vergulde Libelle-hanger, speciaal ontworpen voor de mooiste brief in Libelle.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden