De mooiste brief Beeld Getty Images
De mooiste briefBeeld Getty Images

PREMIUM

De mooiste brief: “Mij vertelden ze dat ik een ongelukje was”

Elke week de mooiste brieven, verhalen, tweets en posts in ‘In gesprek met Libelle’. Deze week schrijft Nimdy over haar moeder.

NimdyGetty Images

Je was begin twintig toen je je grote liefde tegenkwam. Je droomman was hij niet, die irritante jongen, maar hij veroverde jouw hart en jullie sprookje begon. Helaas was je schoonfamilie daar niet blij mee. Ze vonden zo’n mondige onafhankelijke vrouw misschien beangstigend. Dat ‘hun jongen’ zijn woonplaats verliet voor die van jou, werd jou ook niet in dank afgenomen. Ze konden hem niet het geluk gunnen van trouwen, verhuizen, aanstaand vaderschap.

Belangrijker was dat jij hem van hen had afgepakt. Mij vertelden ze dat ik een ongelukje was. Woest was je, toen je daar achter kwam. Nee, het was geen rozengeur en maneschijn. Maar jij liet me zien dat ware liefde alles overwint. Dat is de les die ik van jullie, mijn ouders, heb geleerd en in de praktijk kon brengen toen het in mijn ­eigen relatie ging stormen.

Ik zal nooit begrijpen waar jij die behandeling aan hebt verdiend. De akelige vrouw die zij zien, zie ik niet. Ik ken je als een warme, gezellige moeder en een trotse, lieve oma die altijd naast me staat. Lieve mama, ik ben nu 31 en heb zelf een gezin gesticht in een andere plaats. Had jouw schoonfamilie daar destijds maar net zo gracieus op gereageerd als jij nu.

Nimdy

De schrijfster krijgt een mooie ketting met een vergulde Libelle-hanger, speciaal ontworpen voor de mooiste brief in Libelle.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden