null Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

De mooiste brief: “Mijn moeder was ook zo'n dappere vrouw”

Elke week de mooiste brieven, verhalen, tweets en posts in ‘In gesprek met Libelle’. Deze week een brief over een leergierige moeder en haar dochter.

In Libelle 16 las ik de verhalen van dappere vrouwen die hun weg in hun loopbaan vonden ondanks hindernissen en tegenslagen. Mijn moeder was ook zo’n vrouw. Ze werd in 1942 geboren en ging na de lagere school naar de huishoudschool. Op negentienjarige leeftijd trouwde ze met een Italiaanse man en werd huisvrouw. Op school had ze Engels geleerd en in die taal communiceerde ze met mijn vader in hun eerste huwelijksjaren. Leergierig was ze altijd geweest, dus ze ging naar de moedermavo. Daarna deed ze havo en vwo. Ik herinner mij een moeder die altijd over de boeken gebogen zat. Als peuter nam ze me mee naar de bibliotheek en bracht mij de liefde voor het lezen bij.

Ik deed een mbo-opleiding, maar mijn moeder inspireerde mij om verder te leren. In de avonduren rondde ik de lerarenopleiding geschiedenis af. Mijn moeder deed inmiddels cursussen aan de Open Universiteit. We zijn elkaar weleens tegengekomen daar, dan zaten we samen in de collegebanken. Lieve ma, ik wil je bedanken voor alle lieve levenslessen die je mij hebt geleerd.

Je dochter

De schrijfster krijgt een mooie ketting met een vergulde Libelle-hanger, speciaal ontworpen voor de mooiste brief in Libelle.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden