Woman sad beach Beeld Getty Images
Woman sad beachBeeld Getty Images

De mooiste brief: “Mijn moederhart huilde, ik voelde me zo machteloos”

Elke week de mooiste brieven, verhalen, tweets en posts in ‘In gesprek met Libelle’. Deze week schrijft Jeannet over haar dochter, die ze al twee jaar niet heeft gezien en die ondertussen is bevallen.

Het is twee jaar geleden dat ik onze dochter voor het laatst zag. Ze woont met haar vriend in Amerika. Ruim een jaar geleden vertelde ze dat zij haar eerste kind verwachtte. We waren zo blij! In het voorjaar zou ze met haar vriend naar Nederland komen, zo konden we een stuk van haar zwangerschap meemaken en samen babyspullen kopen. Helaas gooide corona roet in het eten. Toen er in de zomer versoepelingen kwamen, durfden we het aan om tickets naar Amerika te boeken. Maar naarmate de vertrekdatum naderde, zag het er steeds somberder uit en uiteindelijk konden we niet gaan.

Huilend moederhart

Op 4 oktober is ons kleinkind geboren. Onze dochter had een zware bevalling en kon de eerste weken bijna niet lopen of zitten. Mijn moederhart huilde. Ik voelde me zo machteloos. We hebben nog steeds geen idee wanneer wij ze weer zullen zien. Gelukkig is er videobellen. We hopen dat er nu eindelijk licht komt aan het eind van de tunnel. Dan zitten wij in het eerste het beste vliegtuig!

Jeannet Hamers-Rozendaal

De schrijfster krijgt een mooie ketting met een vergulde Libelle-hanger, speciaal ontworpen voor de mooiste brief in Libelle.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden