null Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

De mooiste brief: “Nog altijd mis ik mijn moeder”

Elke week de mooiste brieven, verhalen, tweets en posts in ‘In gesprek met Libelle’. Deze week schrijft Ria over haar familie.

Vijftig jaar geleden gaf mijn moeder me op als abonnee van Libelle. Twee jaar later overleed ze, ik was toen zeven maanden zwanger van mijn eerste kindje. Het was vreselijk: een hartstilstand en nog maar 65 jaar.

Niet eenvoudig

Nog altijd mis ik haar. Er kwamen nog twee kinderen, van wie de jongste bij de geboorte een hartafwijking had. Hij werd geopereerd en is nu een gezonde man van 37. Met drie zonen was ons gezin compleet. We hadden een druk bedrijf, maar toch ben ik na 21 jaar bij mijn man weggegaan. Ik kan nu wel zeggen dat scheiden echt niet eenvoudig is; de nasleep duurde lang.

Surrogaatoma

Toen de vader van mijn kinderen overleed, heb ik geprobeerd ze zo goed mogelijk op te vangen. Ze werken alle drie, hebben hun eigen huis en komen regelmatig bij me eten. Geen van mijn zonen heeft een relatie en ik heb jammer genoeg geen kleinkinderen. Inmiddels heb ik een latrelatie en ben ik surrogaatoma van vijf kleinkinderen. Ik ben nu 71 en hoop er nog lang te zijn voor mijn zonen en de kinderen en kleinkinderen van mijn vriend.

Dankzij mijn lieve moeder lees ik de inspirerende verhalen in Libelle al vijftig jaar, en dat heeft veel met me gedaan. Bedankt Libelle, ik hoop jullie mooie blad nog lang te mogen lezen!

Ria Koper

De schrijfster krijgt een mooie ketting met een vergulde Libelle-hanger, speciaal ontworpen voor de mooiste brief in Libelle.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden