PREMIUM

De mooiste brief: “Onze dochter zag op sociale media een foto van Sjaak en was op slag verliefd”

Elke week de mooiste brieven, verhalen, tweets en posts in ‘In gesprek met Libelle’. Deze week schrijft Martha over haar hond, Sjaak.

Martha Westerhof

Een jaar geleden werd Sjaak geboren onder een struik op Curaçao, samen met broertje Sjon. Hun moeder was uitgeput en ondervoed en had bijna geen melk. Gelukkig nam een lieve vrijwilliger van een opvangcentrum ze mee. Djoeke Gillian, leerkracht en vooral dierenvriend, ving de hondjes op in haar opvangcentrum, waar ze ook getraumatiseerde en mishandelde honden helpt. Veel mensen op Curaçao hebben weinig geld en kunnen zich eigenlijk geen hond veroorloven. Sterilisatie of castratie is te duur, dus wordt het eiland overspoeld door honden.

Onze dochter zag op sociale media een foto van Sjaak en was op slag verliefd. Wij waren net op het eiland, gingen langs en waren óók op slag verliefd. Helaas konden we hem niet meteen meenemen, hij moest worden ingeënt. Maar nu is hij in Nederland en de hele familie geniet van hem. Iedere week proberen wij een Sjakie-dagje in te plannen, de ouders van onze schoonzoon komen twee keer per week. We hijsen Sjaak dan in de bakfiets en daar zit hij: rechtop met zijn oortjes in de wind. Wat is het fijn dat er betrokken mensen zijn op Curaçao die leven voor het welzijn van deze honden en ook katten. Een dikke brasa voor deze helden.

Martha Westerhof

De schrijfster krijgt een mooie ketting met een vergulde Libelle-hanger, speciaal ontworpen voor de mooiste brief in Libelle.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden