De mooiste brief: “Op haar sterfbed zei ze dat ze ons zou volgen als een vlinder” Beeld Unsplash
De mooiste brief: “Op haar sterfbed zei ze dat ze ons zou volgen als een vlinder”Beeld Unsplash

PREMIUMmooiste brief

De mooiste brief: “Op haar sterfbed zei ze dat ze ons zou volgen als een vlinder”

Elke week de mooiste brieven, verhalen, tweets en posts in In gesprek met Libelle. Deze week schrijft Sigrid over haar schoonmoeder.

SigridUnsplash

Vlinders

Mijn lieve schoonmoeder is in 2013 veel te jong overleden op haar zestigste. Op haar sterfbed zei ze dat ze ons zou volgen als een vlinder. En dat doet ze ook. Als we met de familie bij elkaar zijn, is er altijd een vlinder om ons heen.

Op 27 februari 2022 hebben we ook afscheid moeten nemen van mijn schoonvader. Er vloog een vlinder door onze tuin, in februari!

Kippenvel

Op de dag van de uitvaart werd de kist door de drie zoons naar binnen gereden. De schoondochters namen de bloemen mee. Op het moment dat wij allemaal tegelijk gingen zitten, vloog er een vlinder over onze rij. Kippenvel! Ik heb nog nooit een vlinder in de kerk gezien. Na de dienst gingen we naar het kerkhof, naar het graf van mijn schoonmoeder. En jawel, een vlinder fladderde rondom de kist met ons mee.

Toen de kist op het graf stond, waren er ineens twee vlinders. Iedereen zag en voelde het. Verbondenheid en liefde. Het is goed zo, ze zijn samen.

- Sigrid

De schrijfster krijgt een mooie ketting met een vergulde Libelle-hanger, speciaal ontworpen voor de mooiste brief in Libelle.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden