L35_mooiste brief Beeld Getty Images/Cavan Images RF
L35_mooiste briefBeeld Getty Images/Cavan Images RF

PREMIUM

De mooiste brief: “Toen je net zeventien was, kreeg je een psychose”

Elke week de mooiste brieven, verhalen, tweets en posts in ‘In gesprek met Libelle’. Deze week schrijven trotse ouders over de psychose van hun kind.

RedactieGetty Images/Cavan Images RF

Toen je net zeventien was, kreeg je een psychose. In korte tijd had je van alles te verwerken gehad, wat voor kortsluiting in je hoofd zorgde. Je leven en dat van je ouders en twee zusjes stond op zijn kop. Je psychose was heftig, maar je hoefde niet opgenomen te worden. Je kreeg medicatie en wij zorgden voor rust in je omgeving. Dat was niet makkelijk, maar het lukte ons vijfjes. De vele wandelingen met de hond, de medicatie en de gesprekken met je fijne hulpverlener van de GGZ deden jou en ons goed. Na een jaar haalde je alsnog je havo-diploma en ging je studeren. Maar na twee maanden kwam je tot de conclusie dat het niet ging lukken.

Je was verdrietig. Op je eigen verzoek werd je opgenomen. Je wilde andere medicatie, want van de medicatie die je slikte werd je erg stijf. Na zes weken kwam je weer thuis. Het ging beter met je. Je bleef niet thuiszitten, maar ging naar een zorgboerderij. Je bleef voetballen en had contact met goede vrienden. De nieuwe medicatie deed je goed. Met wat hulp ging je op jezelf wonen. Soms ging het minder en had je een terugval, maar de laatste jaren gaat het goed met je. Na zo’n zeven jaar op de zorgboerderij ging je samen met je jobcoach op zoek naar een geschikte baan. Die vond je bij een supermarkt. En nu ga je samenwonen met een kei leuk meisje. Wat zijn we trots op je! Maar ook op je zussen, die er voor je zijn.

Een trotse mam en pap

De schrijfster krijgt een mooie ketting met een vergulde Libelle-hanger, speciaal ontworpen voor de mooiste brief in Libelle.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden