De mooiste brief: “Toen je vertrok, waren we óók opgelucht” Beeld Getty Images
De mooiste brief: “Toen je vertrok, waren we óók opgelucht”Beeld Getty Images

PREMIUMDe mooiste brief

De mooiste brief: “Toen je vertrok, waren we óók opgelucht”

Elke week de mooiste brieven, verhalen, tweets en posts in ‘In gesprek met Libelle’. Deze week schrijft een heel trotse moeder over een kras op de ziel.

RedactieGetty Images

Tien jaar geleden verliet de vader van mijn kinderen ons. Hiermee kwam een einde aan leven met een alcoholverslaafde, die alleen nog aan zichzelf dacht en hoe hij zijn drankzucht kon bevredigen. Een jaar eerder had ik hem de deur gewezen met de opdracht bij zichzelf na te gaan of hij voor zijn gezin of voor zijn verslaving wilde gaan. Hij koos voor het eerste. Zei hij. Al na één dag thuis bleek dat hij de drank toch niet kon missen. Een moeilijk jaar volgde. Uiteindelijk liet hij zich onderzoeken: hij was ervan overtuigd dat er niks aan de hand was met hem. De uitslag was niet mis, maar had ík wel verwacht: forse schade aan de hersenen. Dit kon hij niet verwerken blijkbaar, want hij vluchtte. De kinderen en ik voelden opluchting én verdriet. Blij dat de bron van de spanning in huis weg was, maar verdrietig omdat het zo moest gaan. We bleken heel veerkrachtig te zijn. Van kinderen die voortdurend op hun kamer zaten vanwege de verbale agressie van hun vader, werden het weer kinderen die beneden wilden zijn. We hoorden niks meer van hem, en dat voelde met het verstrijken van de tijd steeds beter. Liever geen vader in huis dan een verslaafde vader. Inmiddels zijn ze afgestudeerd, hebben een goede baan en wonen samen. Een kras op de ziel is ons niet bespaard gebleven, maar daar kunnen we mee verder. Wat telt is ons vermogen om dóór te gaan, hoe moeilijk de jaren ook waren. Zo klein als we ooit waren, zo groot zijn we nu!

Een heel trotse moeder

De schrijfster krijgt een mooie ketting met een vergulde Libelle-hanger, speciaal ontworpen voor de mooiste brief in Libelle.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden