De mooiste brief: “Dat stille licht helpt je weer uit het dal” Beeld Getty Images/iStockphoto
De mooiste brief: “Dat stille licht helpt je weer uit het dal”Beeld Getty Images/iStockphoto

PREMIUM

De mooiste brief: “Twee dagen voor kerst overleed mijn geliefde vader plotseling”

Elke week de mooiste brieven, verhalen, tweets en posts in ‘In gesprek met Libelle’. Deze week schrijft Jolanda over het overlijden van haar vader.

JolandaGetty Images/iStockphoto

Bij ons thuis stond kerst voor eenvoud, licht en er zijn voor de ander. Wij aten altijd boerenkool met worst, want dan kon er iemand aanschuiven die liefde en warmte nodig had. Eerst samen naar de nachtdienst, lekker zingen met pap naast me in de kerkbank. Helaas ging het afgelopen jaar zo anders. Twee dagen voor kerst overleed mijn geliefde vader plotseling. De schok was groot.

Pap werd thuis opgebaard, naast de kerstboom die hij zelf nog had versierd. Dat jaar geen nachtdienst, maar wel samenzijn met veel mensen. Tussen de bedrijven door waren het vooral de verstilde momenten die me raakten. Zijn zachte muziek, het roodborstje in de tuin, het stille winterlicht dat door de vitrage zo troostend naar binnen scheen. Dat laatste deed me denken aan de moeilijke momenten in mijn leven, waarbij pap altijd wees naar het licht. Hij leerde me dat het je helpt de berg weer op te gaan, het dal uit.

Met liefde, Jolanda

De schrijfster krijgt een mooie ketting met een vergulde Libelle-hanger, speciaal ontworpen voor de mooiste brief in Libelle.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden