De mooiste brief: “ Voelde ik meer dan vriendschap voor hem? En hoe stond hij erin?” Beeld Getty Images
De mooiste brief: “ Voelde ik meer dan vriendschap voor hem? En hoe stond hij erin?”Beeld Getty Images

PREMIUM

De mooiste brief: “Voelde ik nu meer voor hem dan vriendschap?”

Elke week de mooiste brieven, verhalen, tweets en posts in ‘In gesprek met Libelle’. Deze week schrijven Wim en Leida over het ontstaan van nieuw liefdesgeluk.

Wim en LeidaGetty Images

Ik ben heilsoldaat van het Leger des Heils in korps Zeist, waar hij altijd kwam met zijn vrouw. Na haar overlijden vroeg ik hem eens mee voor een kopje koffie. Mijn eigen man was zeven jaar eerder overleden. Er ontstond een hechte vriendschap die vijf jaar duurde. Toen ik hem twee jaar geleden vroeg om kerst bij mij te komen vieren, nam hij een mooi boekje mee: Je bent kostbaar van Max Lucado. En daar stond in: ‘Ooit komt nooit. Doe het! Neem er de tijd voor. Schrijf die brief, ga zeggen dat het je spijt. Maak die cruise. Koop dat cadeau. Als je de kans grijpt, zal het je ontzettend blij maken. Als je het niet doet, zal het je altijd spijten.’ Dat zette mij aan het denken.
Voelde ik meer dan vriendschap voor hem? En hoe stond hij erin? Op 12 februari trok ik de stoute schoenen aan en vroeg ik of hij meer dan vriendschap voor mij voelde. Gelukkig bevestigde hij dat. Op Valentijnsdag kwam hij met een mooie bos rozen op bezoek. Hij is 75 en ik ben 70, inmiddels zijn we al twee jaar heel gelukkig met elkaar.

Wim en Leida

De schrijfster krijgt een mooie ketting met een vergulde Libelle-hanger, speciaal ontworpen voor de mooiste brief in Libelle.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden